Green-G za e-logistiku „prve i poslednje milje“

Počevši od nule pre četiri godine, Green-G, deo italijanske inženjerske i građevinske kompanije Goriziane, osmislio je paket električnih vozila na baterije za urbanu upotrebu.

U okviru svog “ecarry” projekta, Green-G je osmislio rešenja za električnu mobilnost za logistiku prve i poslednje milje, sakupljanje gradskog otpada i druge zahteve na kratkim relacijama gde se radni ciklusi obično karakterišu ponavljajućim rutama koje zahtevaju često zaustavljanje i pokretanje.

Vozila imaju ukupnu težinu od 3,5 tone, a maksimalna nosivost je 1,7 tona. Vozila se trenutno isporučuju u nizu konfiguracija, na primer mini-cisterne, hladnjače, suvi kombiji, šasije sa radnim platformama i fiksnim ili kiperskim karoserijama. Drugi tipovi karoserije biće dostupni u bliskoj budućnosti.

Tehnologija odabrana za litijum-jonske baterije je NMC (Nickel Manganese Cobalt), homologovana prema ECE R100 standardu. Standardni modul je 35 kWh, ali drugi modul od 35 kWh se može ugraditi za proširenje dometa do 250 km. Motor ima nominalnu snagu od 60 kW sa maksimalnom snagom od 90 kW. Brzo punjenje je dostupno pomoću CHAdeMO ili CCS Combo 2 sistema. Može se obezbediti prenosivi punjač.

Niska ulazna kabina je idealna za česte ulaske i izlaske. Uprkos kompaktnim dimenzijama vozila, kabina sa dva sedišta ima unutrašnju zapreminu od 3,5 m3 sa velikim vetrobranom sa kojeg se pruža panoramski pogled. Pogoni su integrisani sa CAN-bus kontrolama, a dijagnostički displeji i ažuriranje softvera su automatski. Sav upravljački softver i algoritmi za optimizaciju razvijeni su u kompaniji. Može se obezbediti integrisano mapiranje i telematika.

izvor&foto: worldcargonews

Pročitajte i...