Goodyear predstavlja ElectricDrive GT

Goodyear je najavio lansiranje nove gume ElectricDrive GT, dizajnirana posebno za električna vozila (EV).

Goodyear ElectricDrive GT ​​je pneumatik visokih performansi za sve sezone za koji se kaže da pruža dugotrajno habanje gazećeg sloja i tihu vožnju za vozače i putnike električnih automobila.

David Reese, potpredsednik za razvoj proizvoda Goodyear Americas, rekao je „Proizvodi koji predviđaju potrebe potrošača za mobilnošću su centralni u fokusu Goodyear-a na izvrsnosti inovacija. Električna vozila predstavljaju veoma specifičan skup zahteva za opterećenje, obrtni moment, buku, domet, otpor kotrljanja i ukupne performanse. Ponosni smo što isporučujemo vodeće tehnologije koje će služiti razvoju EV pejzaža.”

ElectricDrive GT ​​poseduje Goodyear-ovu SoundComfort tehnologiju, koja deluje kao ugrađena zvučna barijera koja pomaže da se smanji buka na putu. Dizajniran je sa asimetričnim dezenom gazećeg sloja koristeći specijalizovanu smešu koja obezbeđuje poboljšanu vuču tokom cele sezone, dajući vozačima električnih automobila samouvereno rukovanje i na mokrim i na suvim putevima.

Andrew Lau, menadžer marketinga proizvoda Goodyear-a, rekao je: „Sa kontinuiranim rastom u segmentu električnih vozila, Goodyear je prepoznao priliku da potrošačima pruži gumu dizajniranu za jedinstvene potrebe ovih vozila. Znamo da vozači traže zamenu za gumu koja obezbeđuje povećano habanje gazećeg sloja bez žrtvovanja performansi.“

Goodyear planira da proširi portfolio proizvoda ElectricDrive 2022.

Prvo izdanje Goodyear ElectricDrive GT ​​dostupno je u veličini 255/45R19 104W XL. Ova guma će biti dostupna preko goodyear.com i idealna je za neke od najpopularnijih modela električnih vozila visokih performansi.

izvor&foto: electricdrives.tv

Pročitajte i...