Goodyear Blimp ponovo leti u Evropi

Posle 35 godina nakon što je poslednji put viđen iznad trkačke staze u Evropi, Goodyear Blimp vraća se evropskim trkama. Redovni prizor na trkama Formule 1 i u Le Manu sedamdesetih i osamdesetih godina, Blimp će se ponovo videti ovog leta u proslavi Goodyear-ovog povratka u evropski i međunarodni moto sport.

Prva dva događaja u kalendaru su koji označavaju povratak brenda u 24 sata Le Mana, a zatim i Nurburgring gde će pratiti trke WTCR – FIA World Touring Car Cup u okviru 24 sata Nurburgringa trkačkog vikenda.

Goodyear Blimp je globalno priznata ikona koja je ambasador brenda skoro čitav vek.

Leteći iznad Le Mans-a, Goodyear Blimp će uživo pružati spektakularne televizijske snimke iz vazduha, uzbudljive putničke letove za goste i poslužiće kao privlačni ambasador brenda kompanije Goodyear.

Goodyear Blimp će takođe pružati TV prenos uživo WTCR – FIA World Touring Car Cup u okviru 24-časovnog trkačkog vikenda na Nurburgringu, Goodyear je i ekskluzivni dobavljač guma za svaki WTCR automobil.

Goodyear Blimp koji leti u Evropi isti je model kao i često viđeni leteći na velikim sportskim događajima, poput NASCAR-a, za koji je Goodyear ekskluzivni dobavljač guma, NBA utakmica, američkih univerzitetskih fudbalskih utakmica i PGA golf događaja.

Goodyear Blimp takođe ima sjajnu istoriju u Evropi. Između 1972. i 1986. Goodyear Blimp pod nazivom Evropa pojavio se na brojnim ključnim događajima, od sportskih događaja najvišeg nivoa poput 24 sata Le Mana, Velike nagrade Nemačke i Otvorenog prvenstva Francuske, do ključnih kulturnih trenutaka, uključujući dve britanske kraljevske svadbe.

Mike Rytokoski, direktor marketinga za Evropu u Goodyear-u, rekao je: „Prava ikona koja već gotovo ceo vek pleni maštu obožavalaca i potrošača širom sveta, Goodyear Blimp je trenutno prepoznatljiv. Njegov povratak u Evropu je dugo očekivan i savršen je način da proslavimo povratak u evropski i međunarodni moto sport. “

Goodyear Blimp, koji posluje u Evropi, je polukrut vazdušni brod marke Zeppelin NT brendirane kompanije Goodyear. Ovaj model je dugačak je 75 metara, širok do 19,5 metara i visok 17,4 metra. Pokreću ga tri motora od 200 konjskih snaga koji omogućavaju brzinu do 125 kilometara na sat.

izvor@foto: dailysportscar.com

video: youtube

Pročitajte i...