GLS besplatno prevozi poklone do dečjih domova

GLS već dvanaestu godinu učestvuje u tradicionalnom projektu Doniraj igračku, u okviru kojeg besplatno prevozi poklone za decu iz dečjih domova i ustanova socijalne zaštite. Prošle godine kuriri su prevezli ukupno 4.512 paketa teških 6 tona u vrednosti od 6,5 miliona čeških kruna.

Zainteresovani mogu izabrati jednu od božićnih želja u onlajn aplikaciji Pokloni igračku do 14. decembra. Istovremeno, prevoznik preporučuje da božićnu kupovinu ne ostavljate do poslednjeg trenutka. GLS garantuje isporuku do Božića za porudžbine primljene do srede 21. decembra.

Najstariji češki predbožićni dobrotvorni projekat, tradicionalna akcija prikupljanja sredstava Doniraj igračku, traje već 26. godinu pod rukovodstvom menadžera sa invaliditetom iz kompanije Tango Havličkuv Brod, v. o. s. U proteklih četvrt veka uspeli su da ostvare 109.000 želja za više od 54.000 dece iz 160 objekata širom zemlje Češke. I ove godine donatori mogu da poklanjaju božićne poklone određenoj deci po njihovim oslikanim željama. Ove godine ih je ukupno 4.864 okupilo u bazi podataka i dolaze od više od dve hiljade dece iz 61 dečjeg doma i ustanove socijalne zaštite.

Predbožićni period je najprometniji period u godini za kurirske kompanije, pa tako i GLS kuriri tradicionalno učestvuju u projektu Doniraj igračku i besplatno dostavljaju hiljade božićnih poklona koje su slali donatori iz cele zemlje. „Čast nam je što smo dugogodišnji partner ovog velikog projekta, i time izmamili osmeh na lica hiljada dece. Trudimo se da što više olakšamo svim donatorima da urade svoja plemenita dela, tako da mogu naručiti kurira da preuzme paket direktno kod kuće, na poslu ili na vikendici, ili mogu da prenesu donacije našoj širokoj mreži GLS Dostavna mesta u Parcel Shop-u. Da bismo što lakše donatorima olakšali slanje u predbožićnoj gužvi, dozvoljavamo i dostavu poklona u novopokrenutim non-stop paketomatima GLS Parcel Bok“, kaže Pavel Včela, direktor GLS Češka Republika. .

GLS doživljava povećanu gužvu pred Božić, pa savetuje kupcima da kupovinu iz e-prodavnica ne ostavljaju za poslednji trenutak. Prevoznik garantuje isporuku pošiljki primljenih na prevoz do srede, 21. decembra. U slučaju naručivanja dostave do GLS Parcel Shop mesta dostave, roba se može predati na transport samo u četvrtak, 22. decembra, ali se mora uzeti u obzir radno vreme pojedinih mesta isporuke. „Pakete ćemo moći da isporučimo do Božića ako nam ih e-prodavnice predaju na transport do srede, 21. decembra. U takvom slučaju moguće je izvršiti drugi pokušaj isporuke kada primalac nije dostupan“, ističe Pavel Včela. Zbog činjenice da su skladišta e-prodavnica pre Božića preopterećena, obično je potrebno 2-3 dana da prevoznici prime pošiljku na transport. Stoga, kupci treba da naruče poklone mnogo unapred kako bi e-prodavnice imale dovoljno vremena da pakuju i iznesu robu.

izvor: transport-logistika.cz foto: feedit.cz

Pročitajte i...