Glovo najavio novu uslugu brze isporuke – „Q-Commerce“

Španska aplikacija za dostavu „Glovo“  omogućava korišćenje skladišne mreže u gradskim centrima kao deo nove B2B usluge, dizajnirane za isporuku šireg asortimana robe u roku od pola sata. U svojim planovima, Glovo će pokrenuti novu uslugu „Q-Commerce“ koja nudi trećim stranama (3PL) priliku da skladište svoje proizvode u skladištima kompanije Glovo. Upotreba slova „Q“ odnosi se na brz rad sistema.

Kompanija već ima određeni broj skladišta u Španiji, Portugaliji i Italiji koja se nazivaju „mračne prodavnice“, jer skladište robu iz supermarketa i u potpunosti su posvećena internetskim isporukama. Očekuje se da će Glovo otvoriti još oko 100 takvih „mračnih prodavnica“ do kraja sledeće godine.

Daniel Alonso, globalni direktor kompanije Glovo za Q-Commerce, kaže da oni uvode sistem jer potrošači više nisu spremni da čekaju 24-48 sati na isporuku:

„Više nije slučaj da se na isporuku čeka 24-48 sati. Umesto toga, očekivanja su pitanje minuta. U Glovu smo posvećeni isporuci u roku od trideset minuta ili manje sa svim proizvodima dostupnim na Q-Commerce-u. Kako nastavljamo da širimo našu poboljšanu ponudu, uzbuđeni smo što ćemo u narednih 12 meseci pokrenuti Q-Commerce u drugim delovima Španije i ostatku Evrope, Istočne Evrope i Afrike.“

Trenutno, Glovo nastoji da isporučuje prehrambene proizvode i obroke za poneti iz supermarketa. Međutim, kompanija planira da proširi svoj portfolio na isporuku neprehrambenih, pa čak i lekova.

Kuriri, koji posluju na Glovovoj platformi na zahtev, takođe će moći da vrše isporuke za druge kompanije – potez koji je Glovo označio kao logističko rešenje „ključ u ruke“ koje će velikim i malim firmama omogućiti da podrže svoje Internet priče.