Geotab omogućava kontinuiranu daljinsku kontrolu rashladnog transporta

Telematska platforma Geotab proširila je svoju ponudu uključivanjem podataka iz rashladnog transporta u realnom vremenu. Rešenje „Cold Chain“ objedinjuje podatke iz različitih sistema hlađenja na jednoj platformi.

Aachen Geotab, provajder IoT-a i umreženih transportnih rešenja, predstavio je novo rešenje pod nazivom “Cold Chain” koje bi trebalo da omogući besprekorno praćenje rashladnog transporta sa daljine. U zavisnosti od marke i modela, podaci iz različitih sistema za hlađenje treba da budu snimljeni i objedinjeni na jednom mestu, platformi MiGeotab.

Geotab vidi veliki potencijal za daljinsko upravljanje hladnjačama, posebno na nemačkom tržištu, jer Nemačka ima najveće tržište prikolica u celoj Evropi sa učešćem od 20 procenata, a mnoga prevezena roba je visoko osetljiva na temperaturne fluktuacije.

Prema podacima kompanije, Geotabov dodatak “Cold Chain” namenjen je različitim kategorijama vozila, od poluprikolica do malih kombija. Nadzor temperature razvijen je ne samo u pozadini isporuke na poslednjoj milji, gde se radi o distribuciji robe krajnjem kupcu. Dvosmerni prenos podataka između kontrolnog centra i pojedinačnih rashladnih jedinica takođe omogućava ne samo pregled podataka, već i, u zavisnosti od proizvođača, podešavanje zadatih vrednosti tokom vožnje.

Kontrola temperature i nadzor rashladnih vozila sada su dostupni kupcima na Geotab Marketplace-u.

Pročitajte i...