GEODIS zvanični prevoznik za Svetsko prvenstvo u ragbiju Francuska 2023.

GEODIS je izabran za zvaničnog prevoznika tereta za Svetsko prvenstvo u ragbiju 2023, koje traje od 8. septembra do 28. oktobra 2023. u Francuskoj.

Svetsko prvenstvo u ragbiju 2023. traje od 8. septembra do 28. oktobra 2023. u Francuskoj. GEODIS je izabran za zvaničnog prevoznika tereta za turnir. Iza ovog međunarodnog sportskog događaja krije se logistička operacija po meri koja će obezbediti da turnir teče bez problema.

GEODIS grupa je angažovala oko 140 zaposlenih za operativnu organizaciju ovog događaja. Sve u svemu, oko 80 tona opreme neophodne za timove biće prebačeno vazdušnim putem u Francusku, a zatim transportovano između hotela timova i 10 gradova domaćina.

GEODIS je odgovoran za transport opreme do i iz zemalja porekla različitih timova, lociranih na pet kontinenata.

Od početka Svetskog kupa u ragbiju 2023. i tokom pedeset i jednog dana takmičenja, više od 40 vozača GEODIS-a će prevoziti opremu za 20 timova učesnika, uključujući opremu igrača, kao i opremu za trening i bodibilding, između timova. baznih kampova i stadiona na kojima će se igrati utakmice. To predstavlja u proseku 4 tone tereta po timu. Za putovanja duža od 300 kilometara, drumski prevoz će se koristiti vozilima na biogas.

Da bi pružio sve ove usluge u Francuskoj iu matičnim zemljama timova, GEODIS se oslanja na svoje poslove špedicije i distribucije i ekspresne delatnosti, uz koordinaciju koju obavlja namenski kontrolni centar sa sedištem u Briv-la-Gaillardeu, na jugozapadu Francuske. .

Transport i logistika su među preduslovima svakog uspešnog sportskog događaja. Na osnovu našeg iskustva na Euru 2016. i Svetskom prvenstvu za žene 2019. godine, obezbedićemo snažan, koordinisan operativni sistem za ovaj prestižni sportski događaj, koji otelotvoruje vrednosti posvećenosti, poverenja i solidarnosti – vrednosti koje odražavaju GEODIS-a, navode u kompaniji.

izvor&foto: mylogisticsmagazine.com

Pročitajte i...