Gefco i Gardien Transports počinju testiranje sintetičkog biodizela

Francuski logistički provajderi Gefco i Gardien Transports sarađuju na testiranju sintetičkog biodizela proizvedenog od otpadnog ulja i masti kao alternativnog goriva za gotovu opremu za transport vozila.

Kompanije testiraju dva nosača automobila za isporuke u severnoj Francuskoj i odabrale su sintetički biodizel Altens PUR-KSTL, proizveden isključivo od otpada. Alternativno gorivo može se koristiti u običnim dizel vozilima bez ikakvih tehničkih izmena.

„Kao i Gefco France, Gardien Transports je potpisao Objective CO2 povelju kako bi pomogao u smanjenju emisije gasova staklene bašte“, rekao je Frederik Briand, izvršni direktor, gotova logistika vozila u kompaniji.

Objective CO2 je dobrovoljni program smanjenja emisija CO2 koji su uspostavili francusko Ministarstvo ekologije, održivog razvoja i energetike (Medde) i Francuska agencija za životnu sredinu i upravljanje energijom (Ademe), i privlačeći profesionalne organizacije u oblasti drumskog teretnog transporta.

„Naš partner je posvećen unapređenju transporta i logistike“, nastavio je Briand. „Vrednosti Gardien Transportsa odražavaju naše, pružajući još više razloga da podržimo njegove napore.“

Gefco tvrdi da će gorivo smanjiti emisiju CO2 za između 85-90%, dok će takođe smanjiti količinu čestica do 65% na putovanjima od 500 km u poređenju sa standardnim dizelom.

Gefco Francuska trenutno testira niz alternativnih goriva, uključujući prirodni gas i biogas. Ovo testiranje je deo šire inicijative za gotovu logistiku vozila zasnovanu na četiri glavna prioriteta: optimizacija protoka; unapređenje voznog parka kamiona na Euro 6 standarde emisije vozila do kraja 2021. godine; unapređenje programa obuke eko-vozača, koji se sprovodi od 2015. godine – na kraju 2020. godine 80% je završilo ovu obuku; praćenje i optimizaciju performansi opreme i održavanja.

izvor&foto: automotivelogistics.media

Pročitajte i...