Geek+ rasporedio preko 150 robota G2P u OEG-ovom skladištu

Geek+, globalni lider u autonomnim mobilnim robotima, postavio je preko 150 robota G2P u OEG-ovom skladištu u severozapadnoj Nemačkoj.

Rešenje koje je Geek+ razvilo za OEG, koristi robote P800 i police napravljene po meri, implementirano je za samo tri meseca bez ikakvih prekida u radu OEG-a.

OEG skladište u Hessisch Oldendorfu skladišti preko 80.000 različitih rezervnih delova i pribora za sisteme grejanja, ventilacije i klimatizacije i snabdeva veletrgovce i proizvođače u Nemačkoj, kao i na međunarodnom tržištu. OEG ima širok spektar specijalizovanih proizvoda koji zahtevaju jedinstvena rešenja za skladištenje. Kompanija je dizajnirala police koje odgovaraju SKU-ovima svih veličina u najvećoj mogućoj meri. Jedinstvena priroda ovih specijalizovanih skladišnih jedinica nije predstavljala prepreku za Geek+-ove fleksibilne autonomne mobilne robote, sa 15.000m2 lokacije kojom sada upravlja flota Geek+ AMR-ova.

Geek+-ovi inženjeri su proučili operacije u OEG-ovom skladištu i osmislili program implementacije koji je uzrokovao minimum poremećaja u procesima i operacijama lokacije. Uprkos uvođenju revolucionarne tehnologije automatizacije, praktično nikakve promene u tokovima materijala nisu bile potrebne. Kao rezultat toga, rešenje je implementirano u fazama bez ometanja poslovanja OEG-a i bilo je u potpunosti operativno za samo tri meseca.

Markus Schellinger, potpredsednik rešenja u Geek+, rekao je: „Uspeli smo da preuzmemo naš vodeći sistem G2P i lako ga prilagodimo poslovanju OEG-a u rekordnom vremenu i bez prekida poslovanja. P800 roboti su otprilike najrobusnije i najstandardizovanije rešenje koje se danas može naći, i mi smo ponosni što nas je OEG odabrao da modernizujemo svoje operacije.”

Benjamin Loffeld, menadžer projekta u OEG-u, rekao je: „Da bismo povećali naše poslovanje i upravljali rastućim operativnim troškovima, okrenuli smo se fleksibilnoj automatizaciji sa Geek+ umesto tradicionalnim metodama. Izuzetno smo zadovoljni koliko su brzo pokrenuli sistem i kako su AMR-ovi glatko integrisani u naše skladište.”

OEG je sada spreman da svojoj rastućoj bazi klijenata obezbedi brzinu i kvalitet usluge svetske klase. Geek+ je u stanju da doda još više robota kako bi obradio još veći obim narudžbi dok OEG-ov posao nastavlja da raste.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...