Geek+ i Engero za prvo na svetu potpuno automatizovano skladište hladnog lanca

Geek+, globalni AMR lider, zajedno sa dobavljačem sveobuhvatnih rešenja Engero, rasporedili su flotu pokretnih robota kompanije Geek+ kako bi stvorili pametno, bespilotno lučko skladište za hladni lanac u luci Tianjin, jednoj od najvećih i najprometnijih u Kini. Zahvaljujući rešenjima kompanije Geek+, skladište je zabeležilo poboljšanja od 35% u skladištenju, 42% u efikasnosti rukovanja i do 99,99% u preciznosti rukovanja.

Tianjin, Carski zaliv i čvorište za kineske masovne uvozne i izvozne poslove, prva je stanica kineske logističke mreže hladnog lanca, i ovde je trend jasno vidljiv: novo pametno skladište hladnog lanca obezbeđuje skladištenje na niskim temperaturama i ostale usluge na površini od preko 30.000 kvadratnih metara.

Geek+-ovi veoma fleksibilni autonomni mobilni roboti i napredne strategije algoritama su dvostruki motori koji pokreću poboljšanje i modernizaciju skladišta hladnog lanca. Zbog ekstremnih uslova, ručne operacije po prirodi nisu pogodne za logističke operacije hladnog lanca i brzo postaju neefikasne, pa čak i opasne. Geek+-ovi AMR-ovi mogu stabilno da rade na niskim temperaturama 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, smanjujući potrebu da ljudi izdrže ekstremne, neprijatne radne uslove.

Dodatna prednost robotske automatizacije logistike hladnog lanca je smanjenje rizika po zdravlje radnika i bezbednost robe. Po dolasku u luku, robu za koju je potrebno skladištenje u hladnom lancu transportuju Geek+ MP1000R roboti koji se kreću do prostora depoa radi carinskog pregleda i dezinfekcije, pre nego što uđe u skladište radi dalje obrade i distribucije.

Algoritmi veštačke inteligencije optimizuju rute robota pomoću inteligentnih strategija čekanja da bi izbegli saobraćajne gužve u uskim prolazima i pokrenuli efikasno zakazivanje klastera. Lasersko izbegavanje prepreka od 360° i omnidirekciono detektovanje omogućavaju MP1000R da se kreću u uskim prolazima, maksimizirajući gustinu skladišnog prostora i dodatno obezbeđujući bezbednost radnika. Samorotirajuća dizalica robota omogućava veliku fleksibilnost sa minimalnim zauzimanjem prostora prilikom pomeranja paleta, što znači da se skladišta mogu nadograditi uz minimalnu gužvu.

Veštačka inteligencija kompanije Geek+ je neprimetno integrisana u sistem kontrole skladišta i nadgleda rad cele flote. Skladište radi u režimu upravljanja „skladište u oblaku“ i svi podaci procesa se mogu pratiti. Ovo omogućava centralizovano upravljanje zalihama, onlajn naplatu i protok informacija u realnom vremenu, što značajno poboljšava efikasnost i olakšava praćenje čitavog procesa.

Objekat u Tianjinu je prvo potpuno automatizovano skladište hladnog lanca na svetu, ali je daleko od poslednjeg. Geek+ će nastaviti da radi zajedno sa Engero-om na implementaciji svoje inovativne tehnologije kako bi proširio ovo novo merilo industrije na dalje logističke provajdere hladnog lanca!

izvor&foto: freightcomms

Pročitajte i...