Gebrüder Weiss testira svoj prvi kamion za vodonik

Mogu se postiću uštede do 80 tona CO2E/godišnje po kamionu, navode u austrijskoj multimodalnoj kompaniji za transport i logistiku.

Mi prednjačimo kada je reč o održivim rešenjima“, rekao je izvršni direktor Gebrüder Weiss-a Wolfram Senger-Weiss, najavljujući puštanje u rad kamiona Hyundai XCIENT sa gorivnim ćelijama, za rad van filijale kompanije u Altenrheinu u Švajcarskoj, gde će uglavnom biti i koristiti se za kupca u sektoru obnovljivih izvora energije.

Kamion radi na H2 proizveden elktrolizom koristeći energiju iz obnovljivih izvora, tako da je poređenje sa dizelom, u ovom slučaju oko 80 tpa CO2E, tačno.

Švajcarska mreža stanica za punjenje zelenog vodonika i dalje se gradi, ali je dovoljno sveobuhvatna da omogući upotrebu takvih vozila u celoj istočnoj Švajcarskoj. H2 dolazi iz kompanije Hydrospider, koja je zajedničko ulaganje kompanija H2 Energy, Alpik i Linde.

Gebrüder Weiss već koristi nekoliko kamiona na gas u Austriji, Nemačkoj i Srbiji, kao i kamione sa potpuno električnim pogonom u širem području Beča i Graca. Takođe je član udruženja H2 Mobility Switzerland.

Pandemija koronavirusa donekle je skrenula pažnju sa izazova klimatskih promena, ali sektor logistike nastavlja rad sa proizvođačima kako bi pronašli alternativne načine napajanja vozila“, nastavio je g. Senger-Weiss. „Naš cilj je sticanje iskustva koristeći ovu tehnologiju da nam pomogne da se pripremimo za situaciju u kojoj će možda videti širu upotrebu “.

Prošle godine Hyundai Truck & Bus je izjavio da planira da do 2025. godine izbaci ukupno 1.600 kamiona sa gorivnim ćelijama XCIENT u različitim konfiguracijama. Prema nekim procenama, oko 2.000 kamiona sa vodonikom moglo bi biti proizvedeno i isporučeno do kraja 2021. godine.

Objašnjavajući postavku, šef komunikacija i korporativnog brenda kompanije Merlin Herrmann rekao je da kamion ima dva FC sistema sa po 95 kV i Li-ion bateriju od 73,2 kVh. Oba kamiona pokreće električni motor snage 350 kV. Akumulator se puni od FC-a, a takođe ima i režim rekuperacije za ponovnu upotrebu energije kočenja.

Kako stvari stoje, visoke cene i niska dostupnost zelenog H2 velika su prepreka širem uvođenju FCEV-a. Gospodin Herrmann je rekao da se ceo koncept nudi Gebrüder Weiss-u na modelu pay-per-use, koji uključuje isporuku H2.

izvor@foto: worldcargonews.com