Futuristički koncept električnog bicikla, Tesla Model B

Američki dizajner Kendall Toerner zamislio je kakav bi mogao biti Teslin električni bicikl sa konceptom koji je čak nazvao i „Model B.“ Ali da li bi ovaj koncept mogao biti dovoljan da se Elon Musk predomisli i zaroni na tržište e-bicikala?
Jedan od najnovijih koncepata Kendalla Toernera sigurno nije prošao nezapaženo. Stvar u pitanju je e-bicikl direktno inspirisan kompanijom Tesla i njenim vozilima. Koncept „Model B“ ima elegantan, futuristički izgled koji odražava stil Modela 3.


Pored dizajna, koncept takođe inovira sa svoja dva motora – po jedan za svaki točak – koji bi se mogli pokazati posebno korisnim za laganu vožnju uzbrdo. Kendall Toerner je takođe zamislio neke funkcije autopilota pogodne za e-bicikl.
Tu spadaju svestrani radar, kamere i ultrazvučni senzori koji pokrivaju prednju, zadnju i bočnu stranu bicikla za otkrivanje drugih ciklusa, automobila, rupa, neravnina i još mnogo toga. U bilo kom trenutku, vozači mogu da pređu u „autonomni“ režim. I u svim slučajevima, ekran prikazuje vozačima put kojim treba ići. 2018. godine Elon Musk rekao je da bi Tesla jednog dana mogao vrlo dobro napraviti električni bicikl. Od tada nema vesti. Pa ipak, sa poletanjem e-bicikala širom sveta i s obzirom na Tesline veštine i znanje u polju električnih baterija, američki proizvođač bi nesumnjivo mogao da ponudi nešto impresivno.

izvor: carsifu.my
foto: theflighter.com