FUSO eCanter sledeće generacije – napravljeno u Evropi – održivo

Snažniji, efikasniji, veći domet – plus širi izbor primena i CO2 neutralan u vožnji: je suština eCantera sledeće generacije iz FUSO-a.

Od lansiranja eCantera 2017. godine, FUSO se smatra pionirom i liderom u električnim kamionima i dosledno radi na implementaciji održivih transportnih rešenja. Sada postoji preko 550 FUSO eCanter-a u radu sa korisnicima u Evropi, Japanu i Sjedinjenim Državama, kao i u Australiji i Novom Zelandu. Ukupna razdaljina koju pokriva globalna eCanter flota u potpuno električnom režimu je sada oko osam miliona kilometara – što je ekvivalentno oko 200 obilazaka sveta.

Kako bi još bolje ispunio zahteve kupaca, FUSO je napravio nekoliko prilagođavanja sledeće generacije eCanter-a. Dok je prethodni električni kamion bio ekskluzivno dostupan kao 81kWh od 7,49 tona sa međuosovinskim rastojanjem od 3.400 mm, kupci sada imaju izbor između šest međuosovinskih rastojanja između 2.500 i 4.750 mm i dozvoljene bruto težine vozila od 4,25 do 8,55 tona GVW. Nosivost šasije je do 5 tona eCanter sledeće generacije pokreće elektromotor od 110 kW (varijante sa bruto masom vozila od 4,25 t) ili 129 kW (varijante sa bruto masom vozila od 7,49 i 8,55 t) i 430 Nm obrtnog momenta; maksimalna brzina je 89 km/h (elektronski ograničeno).

U zavisnosti od međuosovinskog rastojanja, dostupna su tri različita paketa baterija: S, M & L. Baterije koriste tehnologiju ćelija litijum gvožđe fosfata (LFP), obezbeđujući dug radni vek i više upotrebljive energije. Baterija u S varijanti ima nominalni kapacitet od 41 kWh i omogućava domet do 70 kilometara. U M varijanti, nominalni kapacitet je 83 kWh i domet do 140 kilometara, dok L verzija, kao najsnažnija opcija, nudi nominalni kapacitet od 124 kWh i domet do 200 kilometara, duplo više. udaljenost dometa od prethodnog.

Što se tiče punjenja baterija, Next Generation eCanter je kompatibilan sa svim glavnim naponima, jer jedinica za punjenje podržava i naizmeničnu struju (AC) i jednosmernu struju (DC), moguće do 104 kW. DC brzo punjenje od 20 do 80 procenata kapaciteta moguće je za približno 24 (S), 26 (M) i 39 minuta (L), u zavisnosti od baterije; Punjenje naizmeničnom strujom (11 i 22 kW) traje između četiri i šest sati, u zavisnosti od baterije.

izvor&foto: fleet.ie

Pročitajte i...