FRORCOM zanimljivosti: Kako zaštititi vozni park od krađe goriva

Sa istorijskim visokim cenama goriva, krađa goriva je takođe porasla i od ključne je važnosti da naučite kako da smanjite rizike od krađe u svojoj floti.

Kako su cene goriva dostigle vrhunske vrednosti širom sveta, menadžeri voznih flota se sve više suočavaju sa incidentima krađe goriva iz svojih vozila. Ovi incidenti krađe često dovode do povećanja troškova popravke vozila, koji su obično mnogo skuplji od samog ukradenog goriva.

Što se tiče metode koja se koristi za krađu goriva iz vozila, ona nije baš tehnološki napredna. Lopovi samo zaranjaju ispod kamiona i koriste elektro-bušilice da probuše rezervoare i ispuste gorivo u kanister. Pokazalo se da je ovaj proces mnogo efikasniji od nošenja sifona i ručnog povlačenja goriva kroz otvor za punjenje i lako zaobilazi osnovnu zaštitu, kao što su brave poklopca goriva. Stoga je pošteno zaključiti da su tehnologija i nadzor mnogo efikasniji za menadžere voznih parkova da zaustave lopove i smanje verovatnoću krađe goriva iz njihovih flotnih vozila.

Iz Frotcom-a kažu da imaju način da zaštiti vašu flotu od krađe goriva

Sa Frotcom Alarmima, možete da pratite nivoe goriva u vozilima vašeg voznog parka i da primate upozorenja, da reagujete brzo i zaustavite događaje krađe goriva ili sprečite njihove izvesno negativne posledice. Frotcom nudi više od trideset različitih alarma koje možete konfigurisati prema svojim potrebama, a neki od ovih alarma mogu vam pomoći da smanjite rizik od krađe goriva u vašoj floti. Takođe nudi i druge funkcije u vezi sa gorivom kao što je Upravljanje gorivom kako bi vam pomoglo da gorivo držite pod kontrolom 24 /7.

Više informacija možete dobiti klikom na ovaj link.

*izvor: frotcom.com; foto: usnplash.com

Pročitajte i...