Francuska transportna kompanija predstavila je svoju „najnoviju inovaciju“

Francuska transportna kompanija je ponosno predstavila svoju „najnoviju inovaciju“, kamion sa kabinom dizajniranom da ugradi prenosivi toalet iza vozačevog sedišta.

Odeljenje za transport i logistiku Immo Ouest kaže da je ideja potekla od njenog direktora, Žan-Šarl Sar, koji već nekoliko godina pokušava da privuče više žena u profesiju vozača teretnih vozila.

„Integracija toaleta u kabinu kamiona je značajan plus! Istina je da je pristup toaletima ponekad komplikovan. Zbog toga su ovi toaleti u kamionu veoma cenjena udobnost! Takođe može da ukloni barijeru za neke žene koje se ne usuđuju da razmišljaju o našoj profesiji“, kaže 29-godišnja Olimp, žena vozač teretnog vozila koja radi za Immo Ouest.

Prema rečima Žan-Šarla Sara, pitanje pristupa toaletima pokrenuto je na sastanku kompanije u vezi sa nedostatkom vozača. Tada je transportna firma počela da razmatra ideju da imaju toalete u svojim kamionskim kabinama. Ovaj potez ima za cilj da podstakne žene vozače da se bave profesijom, a da olakša život i muškim vozačima.

Podešavanje je demonstrirano u video snimku na LinkedIn stranici Immo Ouesta, u kojem Olimp pokazuje kako se prenosivi toalet na brodu čuva ispod kreveta koji se uvlači iza vozačevog sedišta.

Kamion takođe ima otvor koji omogućava da se prenosivi toalet lako izvadi iz kabine i isprazni.

Sam toalet je model „Porta Potti“ za koji se kaže da je veoma popularan među kamperima. Proizveden od Thetforda, kaže se da je „najpopularniji prenosivi toalet na svetu“. Model koji se vidi u LinkedIn videu dostupan je po ceni od oko 80 evra, a veće verzije koštaju malo više.

Thetford preporučuje da se toalet koristi sa sopstvenim brendiranim aditivima za rezervoare za otpad, za koje tvrdi da su „standard na tržištu za kontrolu mirisa, tečnost otpada i smanjenje nagomilavanja gasa“.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...