Formirana Evroazijska alijansa SAF

Grupa Volga-Dnepr, Erbas, Gasprom Neft, Aeroflot Airlines, Nacionalni istraživački centar Institut Žukovski, Državni istraživački institut za civilno vazduhoplovstvo i S7 grupa potpisali su Deklaraciju sa ciljem uspostavljanja Evroazijskog saveza SAF.

Glavni zadatak novoosnovane alijanse biće razvoj povoljnog ekosistema za povećanje proizvodnje SAF-a u Rusiji i stimulisanje njene dalje upotrebe. Članice alijanse će pripremiti mapu puta za koordinaciju budućih zajedničkih napora.

Denis Fisenko, generalni direktor AirBridgeCargo Airlines-a, deo Volga-Dnepr Grupe, ističe: „Volga-Dnepr Grupa je jedan od najvećih igrača na tržištu avio kargo u svetu. Sa naše strane, preduzimamo akcije za ublažavanje negativnog uticaja na životnu sredinu – inicijative usmerene na efikasnost potrošnje goriva, angažovanje ekološki prihvatljivih teretnjaka sa nižim emisijama CO2, uvođenje GoGreen inicijativa i, što je najvažnije, naše napore da povećamo faktor opterećenja i garantujemo da prevozimo vitalne terete osim praznog prostora. Stvaranje Evroazijskog saveza SAF je još jedan korak ka održivijoj industriji vazdušnog tereta. Verujemo da će nam samo saradnja i zajednički napori pomoći da prevaziđemo barijere koje sprečavaju uvođenje SVS u Rusiju”.

Alijansa je inkluzivan i otvoren ekosistem za zajedničke aktivnosti učesnika u industriji duž celog lanca vrednosti SAF, od proizvođača goriva, avio-kompanija, aerodroma, proizvođača aviona, do proizvođača motora, istraživačkih organizacija, zainteresovanih za plodnu saradnju.

izvor&foto: breakbulk.news

Pročitajte i...