Fordov dobavljač ulaže 790 miliona dolara u izgradnju novih fabrika

Magna će postati prvi dobavljač koji će se pridružiti Fordovom predstojećem proizvodnom parku.

Magna International, dobavljač automobila, proizvodiće ključne komponente za Fordov električni kamion druge generacije kao deo investicije od 790 miliona dolara. Investicija će uključiti dva objekta u Stentonu u Tenesiju, dodajući lancu snabdevanja električnim vozilima u regionu.

Jedno postrojenje će proizvoditi kućišta za okvire i baterije, koja će služiti kao dodatna proizvodna lokacija za kućišta baterija koja se koriste u Fordovom električnom F-150, koji se trenutno proizvodi u Ontariju u Kanada. Drugi objekat će se fokusirati na proizvodnju poliuretanske pene, montažu kompletnih sedišta i implementaciju sekvenciranja tačno na vreme. Proizvodnja na obe lokacije trebalo bi da počne 2025. godine, u skladu sa Fordovim planovima da započne proizvodnju svog projekta T3, koji će proizvodi 500.000 EV pickup kamiona godišnje u svojoj metaplanti BlueOval City.

Ova investicija pokazuje Fordovu posvećenost proizvodnji električnih vozila i odražavanje stalnog trenda poznatog proizvođača automobila koji uspostavljaju velike kampuse za EV u Sjedinjenim Državama. Takve inicijative imaju za cilj ispunjavanje rastuće potražnje za električnim vozilima i jačanje lanca snabdevanja komponentama za električna vozila. Drugi proizvođači automobila, kao što su Hyundai i Honda, takođe ulažu značajna sredstva u proizvodne pogone za električna vozila i fabrike baterija u različitim regionima u SAD.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...