Ford planira da razvija i proizvodi baterije za električna vozila

Rekavši da želi da kontroliše ključnu tehnologiju za električna vozila, Ford planira da otvori sopstveni centar za razvoj baterija za električna vozila do kraja sledeće godine. Kompanija je rekla da će objekat od 200.000 kvadratnih stopa imati opremu za projektovanje, testiranje i proizvodnju.

Na kraju kompanija želi da se bavi globalnom proizvodnjom sopstvenih baterija, što je zadatak koji sada obavljaju kompanije za snabdevanje.

Kao i mnogi globalni proizvođači automobila koje je zadesila nestašica računarskog čipa i drugih lanaca snabdevanja, Ford želi da se uveri da ima dovoljno baterija za ono što, kako kaže, ubrzava prelazak sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Ovaj potez dolazi dok se globalna automobilska industrija utrkuje u kontroli zaliha, uključujući plemenite metale potrebne za izradu baterija i pojedinačnih ćelija koje čine velike baterije, kako bi u naredne dve godine izašle čak 300 novih električnih modela.

Pod novim izvršnim direktorom Jimom Farleiem, plan je preokret sa prethodnog Fordovog puta kupovine tehnologije i baterija od kompanija za snabdevanje. Međutim, kompanija je rekla da i dalje može da se udruži sa dobavljačima, univerzitetima i startapima u vezi sa tom tehnologijom.

Proizvođači automobila kreću se ka stvaranju sopstvenih baterija i obezbeđuju sopstvene zalihe sirovina poput litijuma, bakra, nikla i drugih plemenitih metala direktno od proizvođača.

Glavni analitičar Guidehouse Insights Sem Abuelsamid rekao je da su globalna nestašica poluprovodnika i trgovinski spor SK Innovation verovatno naterali Ford da mnogo brže izvodi svoje planove.

Mnogi proizvođači automobila, uključujući Volkswagen, General Motors i Stellantis, razvijaju i proizvode baterije u vlastitom pogonu ili u zajednička ulaganja osnovana sa kompanijama za snabdevanje delovima, rekao je on.

Motori i menjači se smatraju glavnom kompetencijom proizvođača automobila od 1886. godine, ali kako oni odlaze, vide potrebu da zamene baterije i motore“, rekao je Abuelsamid. “Niko ne želi da izgubi zalihe, a kako se obim povećava, troškovi plaćanja marže dobavljačima će rasti.”

izvor&foto: carsifu.my