Ford i DHL potpisali višegodišnji ugovor za usluge voznog parka

DHL Inside Track je obezbedio novi višegodišnji ugovor sa Ford Fleet Management-om za organizaciju pripreme i transporta iznajmljenih vozila u Velikoj Britaniji.

Ford Fleet Management je zajedničko ulaganje između Forda i ALD Automotive-a koje nudi srednjoročni i dugoročni fleksibilni lizing i upravljanje voznim parkom za laka komercijalna vozila i automobile.

Novim ugovorom će Inside Track, specijalizovani posao prodaje automobila DHL-a u lancu snabdevanja, postati odgovoran za rezervacije, pripremu vozila i isporuku Ford kupcima.

Inside Track će takođe ugostiti skoro ceo logistički proces na mreži kao deo strategije Ford Fleet Management-a da pojednostavi poslovanje svojih kupaca.

Zajedničko preduzeće će se upravljati iz namenskog pogona za upravljanje voznim parkom u Alkonberiju, u Kembridžširu, gde Inside Track ima infrastrukturu neophodnu za Ford Fleet Management da omogući pravo „plug-and-play“ rešenje.

„Odabrali smo Inside Track delimično zbog njegovog voznog parka i iskustva ka potrošaču, ali i zato što se osećalo kao partnerstvo od samog početka,“ rekao je Džon Rajt, MD za Ford Fleet Management. „Imamo ambiciozne planove rasta i uvereni smo da tim ima sposobnost i kapacitet da nam pomogne da ih ostvarimo.“

Partnerstvo stavlja Ford bliže svojim korporativnim i poslovnim klijentima koristeći ALD-ovu ekspertizu upravljanja voznim parkom. ALD ima pristup povezanim podacima kompanije Ford koji pomažu u održavanju radnog vremena vozila, što je posebno važno za flote lakih vozila.

„Pored toga što smo u mogućnosti da obezbedimo specijalizovani objekat i iskusan tim koji poznaje gotova vozila i industriju voznog parka iznutra, drago nam je što možemo da iskoristimo naše B2C iskustvo e-trgovine da promenimo lizing flote na bolje,“ rekao je Džim Kleri, šef DHL Inside Track.

DHL je ​​vodeća globalna logistička kompanija, koja zapošljava 400.000 ljudi u više od 220 zemalja i teritorija.

Prošle godine, Inside Track je dobio novi trogodišnji ugovor za upravljanje flotom i tehničkim uslugama za BMW.

Ova nova usluga uključuje administraciju voznog parka, servisiranje vozila, pripremu i renoviranje vozila koristeći najnovije tehnike za optimizaciju vremena popravke.

izvor&foto: globalfleetmanagement

Pročitajte i...