Ford dodaje slike starih kamioneta na javnu veb lokaciju za besplatno preuzimanje

Ford Motor Co. je u junu predstavio slike toliko retke i popularne za javno gledanje da je njegova veb stranica pala.

Sada je serija željenih starinskih fotografija najprodavanijih kamiona F-serije upravo objavljena na mreži u znak odavanja 75. godišnjice legendarnog pikapa. Kompanija se nada da će ovog puta izbeći dramu tako što će udvostručiti kapacitet računarskog servera Ford Heritage Vault lokacije.

Manje od godinu dana, sajt za arhiviranje na mreži izazvao je neočekivan odgovor. Besplatan pristup oko 9.000 slika klasičnih Ford, Lincoln i Edsel vozila i starinskih prodajnih brošura (uključujući Mustang, Bronco i F-150) privukao je poglede i preuzimanja od stotina hiljada kolekcionara automobila i menjača otkako je napredovao, Fordov arhivar Ted Rajan rekao je „Očekivali smo tešku, tešku upotrebu, a zatim pad“, rekao je Rajan. „Umesto toga, u proseku imamo 3.000 preuzimanja dnevno i 3.500 korisnika dnevno. Od juna, arhivski trezor je privukao posetioce iz 167 zemalja.

Fordova istorija na ekranu

Ovo je sve deo ogromnog napora Forda da svoju istoriju proizvoda učini dostupnijom ljudima koji vole i cene automobilsku industriju i šta je ona doprinela revoluciji transporta. Veb stranica uključuje brošure i reklamne kampanje i prikazuje kako su se dizajn i jezik automobila razvili.

 „Ovo je krajnji slučaj marketinga od usta do usta koji održava konstantan promet na sajtu. Ako ga izgradite, oni će doći… i reći će i svojim prijateljima da dođu.”

1 zemlja koja je pristupila sajtu bila je Finska. „Bio sam zapanjen. Finska?” rekao je Rajan. „Te nedelje smo u proseku imali 3.000 preuzimanja.” Ford je uveo pristup i novi sadržaj za različite zemlje, a SAD su bile prve u junu 2022. Nakon pokretanja sajta u Britaniji, kompanija je videla 500.000 izvršenih pretraga i 125.000 preuzimanja, rekao je Rajan.

Top Gear, britanski najprodavaniji časopis za automobile, objavio je priču u decembru.

„Nemojte nas kriviti ako na kraju izgubite dan provlačeći se kroz gomilu klasičnih Fordova. Voditelji u Južnoj Africi i Australiji su takođe snažno reagovali.

Zabrinutost za zaštitu privatnosti u početku je zaustavila projekat jer su Fordovi advokati bili toliko zabrinuti. Ali kompanija je pronašla način da sadržaj učini dostupnim i istovremeno zaštiti privatnost korisnika.

Šta je novo na sajtu Ford Heritage Vault?

Ove nedelje, na proslavi 75. godišnjice F-serije, sajt je obnovio svoju početnu stranicu i dodao istorijske slike kamiona iz 1947. godine, zajedno sa stotinama brošura o proizvodima. „Imali smo sjajnu vožnju sa fotografijama proizvoda i brošurama“, rekao je Rajan. „Popunili smo nišu koja nije postojala.

I znamo da je za ovim postojala stalna potražnja.” U narednim mesecima, Ford će lansirati više međunarodnih proizvoda na sajtu. Tim mora da digitalizuje, skenira i katalogizuje slike u arhivskom sistemu pre nego što izađe na mrežu.

Trenutno se istorijske Fordove fotografije i brošure i pisma čuvaju u zgradi sa kontrolisanom temperaturom i vlažnošću u Dirbornu. „Broj potrebnih radnih sati bi vas iznenadio“, rekao je Rajan. „Kasnije ove godine, potražite koncept automobile, a zatim različite sadržaje, kao što su saopštenja za štampu i publikacije.

https://fordheritagevault.com

izvor: translogistics.net foto: fordheritagevault.com

Pročitajte i...