Ford će povećati proizvodni kapacitet F-150 Lightning na 80.000 godišnje

Ford Motor Co saopštio je u četvrtak da će povećati proizvodne kapacitete F-150 Lightning na 80.000 godišnje zbog velike potražnje za električnim kamionom, dodajući da će vozilo biti u prodaji sledećeg proleća.

Fordov potez, potvrđujući Rojtersov izveštaj prošlog meseca, usledio je čak i kada posmatrači industrije postavljaju pitanje da li će se pojedinačni kupci odreći svojih trenutnih pickup-ova za električne modele.

F-150 Lightning, za koji je do danas bilo preko 150.000 rezervacija, električna je verzija Fordovog najprodavanijeg kamiona F-150, čija je popularnost učinila da postane čak i predmet nekih pesama.

“Interesovanje javnosti premašilo je naša najveća očekivanja”, rekao je izvršni predsednik Bill Ford u saopštenju.

Rojters je izvestio da je proizvođač automobila ciljao godišnju proizvodnju više od 80.000 Lightning kamioneta 2024. godine, u odnosu na svoj prethodni cilj od više od 40.000.

Ford i drugi globalni proizvođači automobila utrkuju se u prebacivanju proizvodnje svojih vozila sa unutrašnjim sagorevanjem na potpuno električnu energiju pod pritiskom regiona poput Evrope i Kine kako bi smanjili emisije CO2.

izvor&foto: reuters.com

Pročitajte i...