Felbermair pomaže da proizvodnja električne energije u Poljskoj bude zelena

Best Logistics, kompanija koja pripada Felbermayr Group, igrala je značajnu ulogu u nadogradnji poljske kombinovane toplotne i elektrane u Zielonoj Gori. Kompanija je izvršila transport gasne turbine od 215 tona.

Postrojenje za proizvodnju električne energije u Zielonoj Gori je u vlasništvu PGE Energia Ciepła. Kompanija je 2020. godine potpisala ugovor sa GE Gas Power za zamenu jedne od jedinica koje su puštene u rad u elektrani 2004. godine sa novijim modelom. Instalacija novije jedinice će pomoći elektrani da smanji emisije.

Tokom perioda od kraja novembra do malo pre Božića, Best Logistics je premestio gasnu turbinu od 215 tona iz luke Neuf Brisach u Francuskoj Rajni u grad Zielona Gora u Poljskoj.

Dimenzije, sa agregatom visine 5,1 metar, kao i masa turbine, učinile su neophodan transport u kvaru. Ceo transportni projekat je stoga podeljen u nekoliko faza.

Prvi deo transporta bio je od francuske luke Nojf Brizah(Neuf Brisach) do Ščećina(Szczecin) motornim brodom Uran. Ovde je organizovan prvi prolaz natovarenog motornog broda u okviru probnog rada novog brodskog lifta u Niderfinovu. Time je izbegnuta dodatna balastna dizalica, koja bi bila neophodna za prolazak starog lifta.

izvor&foto: projectcargojournal.com

Pročitajte i...