FedEx najavio projekat vredan 2 milijarde dolara za jačanje lanaca snabdevanja

Pod nazivom „Network 2.0“, plan koji je predstavio FedEx, podstaći će saradnju između sopstvenih segmenata isporuke kako bi se poboljšale operacije u lancu snabdevanja.

Dugoročni plan ima za cilj da optimizuje resurse FedEx Express-a, Ground i Freight-a, koji su u prošlosti bili odvojeni. Kompanija će uložit čaki 2 milijarde dolara u projekat, a izvršni direktor Raj Subramaniam se nada da će postići „više optimizacije od kraja do kraja“.

U ovom trenutku, segmenti kompanije ispunjavaju različite uloge i rade nezavisno, uprkos činjenici da se često preklapaju, uzrokujući neefikasnost. Richard Smith, predsednik i izabrani izvršni direktor FedEx Express-a, rekao je da je ta kompanija dizajnirana da „isporučuje različite proizvode kako bi podržali različite potrebe kupaca u nastojanju da se pronađe optimalna ravnoteža između ekonomije obima i ekonomije fokusa“. Međutim, sada više od 95% prihoda FedEx-a dolazi od kupaca koji koriste više od jedne operativne kompanije.

Do fiskalne 2027. godine, ova logistička kompanija očekuje da će upravljati sa 100 stanica manje, smanjiti rute preuzimanja i isporuke i takođe smanjiti milione pređenih milja. FedEx veruje da će racionalizacijom svojih operacija među kompanijama dobiti finansijsku korist od 2 milijarde dolara svake godine. Izvršni direktor Ričard Smit je prokomentarisao projekat, rekavši „ovo je odlična prilika za nas da otključamo snagu naših mreža“.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...