Evropa treba da proširi mrežu punjača za električne automobile

Izgradnja mreže stanica za punjenje električnih vozila u Evropi zaostaje za prodajom, saopštilo je udruženje proizvođača automobila, upozoravajući da bi nedostatak infrastrukture mogao ugroziti prelazak na vozila sa niskim emisijama ugljenika. Prošle godine je u Evropskoj uniji prodato 458.915 električnih i hibridnih vozila, što je više nego dvostruko bolje od prodaje u 2017. godini, saopštila je ACEA. U istom periodu, broj punionica popeo se za 58 odsto, na samo 200.000.

Ovo je potencijalno vrlo opasno jer bismo uskoro mogli doći do tačke u kojoj će rast prodaje električnih vozila prestati ako potrošači zaključe da jednostavno nema dovoljno stanica za punjenje ili da moraju predugo čekati u redu za brzo punjenje“, objašnjava izvršni direktor ACEA Eric-Mark Huitema.

Prodaja automobila ove godine pada zbog pandemije koronavirusa, ali prodaja električnih i hibridnih modela raste zahvaljujući strožim evropskim standardima o emisijama i programima državne podrške za oporavak u postpandemijskom periodu.

ACEA je pozvala Evropsku komisiju da ubrza planiranu analizu propisa EU o infrastrukturi za punjenje za električna vozila i da postavi obavezujuće ciljeve za zemlje da povećaju broj punionica.

Strategija za čisti transport u EU, koja se očekuje krajem godine, „imaće za cilj uspostavljanje razgranatije infrastrukture punjenja na nivou EU i veći broj benzinskih pumpi“, rekao je portparol Komisije.

Brisel planira da koristi sredstva EU za pomoć u postavljanju milion javnih stanica za punjenje, za koje procenjuje da će biti potrebne za 13 miliona vozila sa niskim emisijama na evropskim putevima do 2025. godine.

NVO smatraju da EK mora da identifikuje prioritetna područja. „To prvenstveno znači privatno punjenje u zgradama i poslovnim prostorijama gde su parkirani automobili“, objasnila je Julia Poliscanova, direktorka ekoloških vozila u Transport & Environment.

izvor@foto: seebiz.eu