Evropa doživljava bum zapošljavanja u IoT ulogama u brodskoj industriji

Neki delovi sveta više ulažu u uloge IoT nego drugi. Evropa je bila najbrže rastući region za zapošljavanje interneta stvari (IoT) među kompanijama iz brodske industrije u prva tri meseca.

Broj uloga u Evropi činio je 23,5% ukupnih IoT poslova – u odnosu na 19,2% u istom kvartalu prošle godine.

Zatim je usledio Azijsko-pacifički region, koji je zabeležio promenu od -0,1 procentni poen u odnosu na prethodnu godinu u ulogama IoT-a.

Brojke je sastavio GlobalData, koji prati broj novih oglasa za posao od ključnih kompanija u različitim sektorima tokom vremena. Koristeći tekstualnu analizu, ovi oglasi za posao se zatim tematski klasifikuju.

Tematski pristup aktivnosti sektora GlobalData nastoji da grupiše ključne informacije o kompanijama po temama kako bi se videlo koje kompanije su u najboljem položaju da prebrode poremećaje koji dolaze u njihove industrije.

Ove ključne teme, koje uključuju internet stvari, izabrane su da pokriju „svako pitanje koje generalnog direktora drži budnim noću“.

Praćenjem njih preko oglasa za posao, to nam omogućava da vidimo koje kompanije prednjače po određenim pitanjima, a koje se povlače za petama – i što je važno, gde se tržište širi i sužava?

Koje zemlje beleže najveći rast za IoT oglase za posao u brodskoj industriji?

Najbrže rastuća zemlja bila je Ujedinjeno Kraljevstvo, sa porastom 6,1% u tri meseca zatim sledi Danska (porast od 4,8 procentnih poena), Indija (1,2) i Kanada (0,5).

Najveća zemlja za uloge IoT-a u brodskoj industriji su Sjedinjene Države u kojima je 55,8% svih oglašenih uloga u tri meseca 2022. godine.

izvor: ship-technology Image by methodshop from Pixabay

Pročitajte i...