Evoluciju e-trgovine Alibabe podstakla je izraelska startup tehnologija

ZIM je predstavio Ladingo, izraelski logistički startup i tehnologiju koja je već operativna i očekuje se da će poboljšati logističke usluge i prodavcima i kupcima na najvećoj kineskoj platformi za e-trgovinu Alibaba.com.

Izraelski prevoznik je investirao u Ladingo, od 2019. godine i razvio je revolucionarnu tehnologiju koja kombinuje optimizaciju tereta i ruta, istovremeno omogućavajući automatizaciju poreza, kao i upravljanje pošiljkama od kraja do kraja (E2E), za male i srednje uvoznike željne da se usredsrede na povećanje prihoda i smanjenje troškova isporuke.

Kao deo saradnje između Alibaba.com i ZIM-a, Ladingova logistička tehnologija pojednostaviće proces isporuke, istovremeno pružajući punu uslugu prevoznika od vrata do vrata putem softvera u oblaku.

Ladingo tehnologija, opisana kao „potpuno isporučeno rešenje sa plaćenim dažbinama (DDP)“, omogućiće prodavcima i kupcima Alibaba.com da u potpunosti iskoriste njegove mogućnosti optimizacije i konsolidacije, osiguravajući da uživaju visoko konkurentne cene.

B2B prekogranična elektronska trgovina trebalo bi da bude jednostavna kao i klasična B2C. Kada neko želi da naruči dve palete ili čak kontejner, nema razloga zašto bi iskustvo slanja ili kupovine bilo drugačije “, rekla je izvršna direktorka Ladinga, Hagar Valiano Rips.