Električni kamioni iz Scania-e

Scania je otkrila nove akumulatorske električne kamione i prodajni pristup fokusiran na rešenja na svom „putu elektrifikacije“.

Kompanija je saopštila da su kamioni dizajnirani da podstaknu kupce da pređu i elektrifikuju svoje regionalne operacije. Novi kamioni dolaze sa poboljšanim pogonom, baterijama i povećanom mogoćnošću punjenja..

Scania će takođe podržati klijente tako što će biti njihova jedinstvena tačka kontakta, kako bi se garantovao pristup i implementacija bilo kog rešenja koje odgovara njihovom poslovanju.

„Ovo predstavljanje predstavlja veliku prekretnicu za nas i za naše partnere“, rekao je Kristijan Levin, izvršni direktor Scania-e. „Sada povećavamo naš asortiman i nudimo nove mogućnosti za pružanje usluga širem izboru kupaca i celom transportnom ekosistemu. Ovi kamioni su deo rešenja koje transportna industrija traži.”

Novi akumulatorski električni kamioni zasnovani su na klasičnim Scania principima modularnosti, održivosti i ukupne ekonomičnosti rada. Prema Scania-i, oni imaju potencijal da odgovaraju ili prevaziđu ono što se može očekivati od konvencionalnih kamiona sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Korisnici će takođe dobiti podršku operativnim faktorima i uslugama, uključujući naplatu, finansije, osiguranje i održavanje.

„Dodavanje ovih rešenja je velika promena za kupce koji žele da preuzmu kontrolu“, rekao je Fredrik Allard, viši potpredsednik i šef odeljenja za elektrifikaciju u Scaniji. „Olakšavamo tranziciju za naše klijente tako što uključujemo vrednosti koje smatraju važnima, kao što su blisko partnerstvo i želja da nema emisija.

„Scania je sada dostigla zrelost sa svojim električnim dometom. Sa ovim velikim dodatkom našim postojećim hibridima i akumulatorskim električnim kamionima za gradsku distribuciju koje smo uveli 2020. godine, sada možemo ponuditi održiv i višestruki portfolio rešenja sa nultom emisijom za naše kupce.”

Baterije kamiona su poboljšane, sa instaliranim paketima od 624 kWh, svaki montiran u kompaniji Scania. Sistem grejanja i hlađenja je prerađen kako bi se održala optimalna radna temperatura pogonskog sklopa i baterije, ali i da bi se vozačima omogućila veća kontrola temperature u kabini.

Domet vozila zavisi od nekoliko faktora, uključujući težinu, konfiguraciju i topografiju, ali tegljač 4×2 sa šest baterija će moći da pređe do 350 km između punjenja, putujući prosečnom brzinom od 80 km/h..

Mogućnost punjenja je povećana na 375 kW, što znači da nakon sat vremena punjenja može dodati do 300 km dometa.

Pročitajte i...