Električni Ford E-Transit Custom kombi predstavljen za evropsko tržište

Ford je predstavio električni kombi pod nazivom E-Transit Custom koji je razvijen da zameni Transit Custom u Evropi. Pozicioniran između Transit Connect-a i Transit-a u punoj veličini, Custom treba da igra ključnu ulogu u pomaganju postizanja svojih ciljeva elektrifikacije.

Dizajneri su ostavili siluetu Transit Customa uglavnom usamljenu — ne postoji milion načina da se nacrta kombi — ali su prednjem kraju dali oštriji dizajn koji karakteriše velika osmougaona rešetka sa strane par ugaonih farova povezanih svetlosnom trakom. Pozadi, Transit Custom dobija par vertikalnih svetala i veliki „E TRANSIT“ amblem. Slike unutrašnjosti još nisu objavljene.

Slično tome, moraćemo da budemo strpljivi da saznamo šta se nalazi ispod lima. U trenutku pisanja, jedina statistika koja je objavljena je da bi maksimalni domet vožnje E-Transit Custom trebalo da se prijavi na oko 236 milja u evropskom ciklusu testiranja. Ford je dodao da će kombi imati „punu sposobnost vuče“, iako nije jasno šta se pod tim podrazumeva i da će biti kompatibilan sa DC brzim punjenjem.

Ford će objaviti dodatne detalje o E-Transit Custom u septembru 2022., a planirano je da proizvodnja počne u Kocaeliju u Turskoj pre kraja 2023.

izvor&foto: autoblog.com

video: youtube

Pročitajte i...