EHang 216 vazdušni taksi uspešno završio prvi let u Južnoj Koreji

Ponekad samo želite da preskočite svu saobraćajnu gužvu, sa EHang 216 je to i moguće! Ovaj autonomni vazdušni taksi za dva putnika ima 16 nezavisnih rotora postavljenih u parovima na osam krakova koji okružuju kabinu, omogućavajući mu da postigne maksimalnu brzinu od 80 mph. Uz potpuno punjenje možete očekivati oko 21 minut leta, što je dovoljno za obilazak grada.
ЕХанг 216 је уspešno završio svoj prvi let u Južnoj Koreji na „Open the Urban Skѕ“ UAM Seoul Demo događaju.
Кonkretno овaj primerak vazdušnog taksija EHang 216 kupila je gradska vlada Seula i prvi je takve vrste u Južnoj Koreji. Zvanično je registrovan pod oznakom državljanstva i registracije „HL008Ks“ od strane MOLIT. Kompanija bi trebalo da pokrene seriju probnih letova na više lokacija širom Južne Koreje za razne namene UAM-a (Urban Air Mobility), poput gradskog prevoza putnika, vazdušnog razgledanja, skakanja ostrva i vazdušne logistike.


Drago nam je kada vidimo da korejska vlada preuzima inicijativu u planiranju i primeni urbane vazdušne mobilnosti u Aziji. Ovaj pionirski specijalni sertifikat o plovidbenosti označava skok za obe strane i nadovezuje se na naša regulatorna dostignuća u Kini, Evropi i Americi. Uzbuđeni smo što smo prva kompanija na svetu koja je Koreji pružila bezbedna, udobna, efikasna i ekološka rešenja za gradsku mobilnost. Očekujemo da ćemo ubrzati razvoj UAM-a i proširiti se na korejskom tržištu u bliskoj budućnosti “, rekao je Huazhi Hu, osnivač EHang-a, predsednik i izvršni direktor.

izvor@foto: theflighter

Pročitajte i...