E-Transit Courier

Ford Pro je predstavio novu generaciju svog najmanjeg kombija, kao i veći Custom u električnoj verziji. Novi E-Transit Courier impresionira svojim dizajnom, ugaonim volanom i četvrtinom većim tovarnim prostorom, koji konačno može da primi dve evro palete.

Ford E-Transit Courier su dizajnirali i konstruisali timovi u Ford Otosan-ovom R&D centru u Sancaktepeu, Turska, u saradnji sa stručnjacima za komercijalna vozila Ford Pro iz Dantona, Velika Britanija i Kelna, Nemačka.

Transit Courier ima potpuno novi dizajn, koji uglavnom koristi tovarni prostor. Po svim dimenzijama je veći od aktuelnog modela, pa će moći da preveze dve evro palete. Ovo je uglavnom zahvaljujući novom dizajnu zadnjeg vešanja, koji povećava širinu između lukova točkova za više od 200 mm. Prtljažni prostor je širok 1220 mm, dugačak 1803 mm (+182 mm) i visok 1253 mm (+9 mm). Ukupna zapremina je povećana sa 2,3 na 2,9 m3, nosivost je povećana sa 582 na 700 kg u slučaju električne verzije. Benzinski i dizel modeli mogu da nose do 678 kg, sa opcionom visokom nosivošću od čak 850 kg. Novost je pregrada za nacrt, koja produžava dužinu kreveta do 2661 mm. Električna verzija ima i prostor od 44 litra ispod prednje haube (tzv. frunk), namenjen za punjenje kablova.

Čelična pregrada pune visine je standardna za sve modele kombija, a pregradni prozor sa mrežicom i pregradna pregrada mogu se naručiti kao opcija. Kupci takođe mogu naručiti šine koje se nalaze na sredini visine teretnog prostora kako bi lakše osigurale veće predmete.

E-Transit Courier pokreće novi elektromotor od 100 kW (136 ks), koji obezbeđuje maksimalnu brzinu od 145 km/h. Proizvođač nije objavio informacije o akumulatorima, znamo samo parametre punjenja. Osnovni ugrađeni punjač od 11kW naizmenične struje puni ih od 10 do 100% za 5,7 sati.Opciona varijanta DC ih puni od 10 do 80% za manje od 35 minuta i obezbeđuje domet od 87 km za samo 10 minuta.

Međutim, prve će na tržište stići varijante sa klasičnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Kupci mogu naručiti ili benzinski 1.0 EcoBoost 100 i 125 ks (74 i 92 kW) ili dizel 1.5 EcoBlue sa 100 ks (74 kW). Šestostepeni manuelni je standard za motore, snažniji benzinski motor može se dobiti sa novim sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Standardno je sistem Auto Start-Stop i aktivni ventilator za maksimalnu efikasnost.

Potpuno novi dizajn

Oštriji spoljašnji dizajn sa uspravnom rešetkom sa integrisanim farovima, prepoznatljivom LED svetlosnom trakom i hromiranom rešetkom sa dijamantskim uzorkom stvaraju prepoznatljiv novi izgled za E-Transit Courier.

Dizajn enterijera se poklapa sa onim što je Ford uveo u veći Custom i donosi neke vrlo specifične karakteristike u kombije. Osnova je „plutajući“ dizajn kontrolne table za bolji prostor i vidljivost sa četvrtastim „Squircle“ volanom za više prostora za noge i bolju vidljivost i novi „digiboard“ sa 12″ digitalnim instrumentom i 12″ SINC 4 ekranom osetljivim na dodir.

Radno mesto vozača može biti opremljeno praktičnim detaljima, kao što je sklopiva podloga koja je jedinstvena u svojoj klasi za laptop ili A4 podloga, ili električna ručna kočnica i ručica menjača na stubu upravljača koja štedi prostor. Novost je i velika centralna konzola sa podesivim prostorima za skladištenje i uklonjivim elementima za jednostavnu i bezbednu organizaciju opreme, klipova i manjih predmeta.

Agilan i siguran

Vozilo je opremljeno najširim spektrom naprednih sistema pomoći vozaču, koji dopunjuju sisteme udobnosti kao što su standardni (samo E-Transit Courier) start bez ključa, zadnja kamera za parkiranje i prednji i zadnji parking senzori. Zajedničko za sve njih je prečnik okretanja od 10,7 m i dužina ispod 4,4 m, što poboljšava upravljivost.

Napredni senzori i tehnologije povezivanja pružaju novi nivo bezbednosti putem alarma i upozorenja u aplikaciji FordPass Pro. Ove nove tehnologije mogu otkriti i upozoriti vlasnike na napade koje konvencionalni alarmni sistem možda neće moći da otkrije. Ford Pro takođe lansira četiri nova kompleta za zaključavanje, razvijena u saradnji sa stručnjacima za bezbednost kombija u TVL Securiti, kako bi zaštitili vozilo i njegov sadržaj i dostupni su kao fabričke opcije.

Dok će E-Transit Courier krenuti u proizvodnju u rumunskoj fabrici u Krajovi tokom 2024. godine, dizel i benzinski modeli mogu se naručiti od leta 2023. sa isporukom na prelazu u godinu.

izvor&foto: transport-logistika.cz

Pročitajte i...