Džef Bezos ipak neće demontirati Roterdamski most, barem ne za sada

Istorijski most u Roterdamu, Koningshaven, poznat i kao most De Hef, koji je trebalo da bude demontiran zbog prolaska nove superjahte poznatog milijardera Džefa Bezosa, ostaće netaknut – barem za sada.

Oceanco, kompanija koja gradi najveću jedrilicu na svetu za suosnivača Amazon-a (amazon.com), obavestila je gradsko veće Roterdama da neće zahtevati demontažu žičarskog mosta De Hef.

Vincent Karremans, zamenik gradonačelnika za javne radove i mobilnost, rekao je da Oceanco „za sada neće tražiti ekološku dozvolu za uklanjanje mosta“. Ako se ​​holandska kompanija Alblaserdam, holandska kompanija predomisli, morala bi da „pokrene i uspešno završi novu proceduru licenciranja“, koja bi mogla da potraje najmanje osam nedelja, rekao je portparol Karremansa za Bloomberg.

Nejasno je da li je kompanija odustala od planova za izgradnju superjahte od 417 stopa (127,1 metara), kodnog naziva Y721, ili traži drugi način da pristupi moru.

De Hef, star 95 godina, smatra se ikonom industrijskog nasleđa Roterdama kao brodogradilišta, a vesti o njegovom delimičnom rasklapanju izazvale su pometnju među lokalnim stanovništvom.

Bezos (58) je druga najbogatija osoba na svetu sa bogatstvom od 139,9 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

To nije prva glavobolja koju izazivaju visoki jarboli Y721-a. Ogromnost jedara jahte učiniće da nije bezbedno sletanje helikoptera na brod, pa je Bezos naručio pomoćnu jahtu opremljenu helidromom kao pratnju.

*izvor: gcaptain.com

Pročitajte i...