DRONAMICS dobio sertifikat EU

DRONAMICS, vodeći proizvođač i operater teretnih dronova,  objavio je da je dobio sertifikat EU za laki UAS operater (LUC). LUC je priznat u svim državama članicama EU i pruža operaterima dronova značajne poslovne mogućnosti na jedinstvenom tržištu.

Najava objavljena tokom EBACE (European Business Aviation Conference Exhibition) dolazi u ključnom trenutku dok se kompanija priprema za prve komercijalne letove svog vodećeg aviona Black Swan kasnije ove godine. Noseći 350 kg na udaljenosti do 2.500 km, Black Swan(Crni labud) ima za cilj da transformiše lance snabdevanja čineći ispunjenje efikasnijim, što rezultira uštedom troškova, vremena i emisija ugljenika.

DRONAMICS je prva kompanija za teretne bespilotne letelice koja je obezbedila licencu koju je dodelila Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Transport Malte (TM – CAD), Uprava za civilno vazduhoplovstvo zemlje. Omogućava mu da samoautorizuje letove svojih aviona Black Swan širom zemalja EU, uključujući operacije izvan vizuelne linije (BVLOS).

DRONAMICS planira da proširi svoje operacije i pokrene svoje prve komercijalne letove sa Malte i Italije kasnije ove godine. Sa Maltom kao svojom evropskom operativnom bazom, DRONAMICS je u dobroj poziciji da upravlja svojim prvim rutama preko Mediterana, povezujući ključna čvorišta širom regiona.

Transport Malta predvodi napredak inovacija u vazduhoplovstvu u Evropi, zahvaljujući svojoj stručnosti kao globalnog avio čvorišta, kao i vladinoj podršci sektoru UAS (Bespilotne letelice).

„Tokom proteklih nekoliko meseci, naši posvećeni CAD inspektori, koji su marljivo obavljali posao, potvrdili su naše verovanje u nove tehnologije i inovacije u vazduhoplovnoj industriji. Od prvog kontakta sa DRONAMICS-om, operativni koncept, iskusan i strastven tim, a pre svega misija kompanije, naveli su nas da verujemo da će DRONAMICS biti pionir nove, bezbedne i uzbudljive ere rada dronova sa teretom na velikim dometima. Takođe bih želeo da se zahvalim braći Rangelov i timu DRONAMICS Airline što su izabrali Maltu za njihov novi LUC i ponosni smo što imamo DRONAMICS kao našeg novog člana 9H zajednice.“, kapetan Čarls Pejs, generalni direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Transport Malta (TM-CAD)

„Postati prva kompanija za teretne bespilotne letelice koja je dobila LUC sertifikat je ogromna prekretnica za nas i potvrđuje godine napornog rada u razvoju našeg jedinstvenog i vodećeg rešenja na tržištu. Naš tim je ranije bio uključen u brojne AOC-ove na nekoliko kontinenata, i stalno smo impresionirani profesionalizmom i stručnošću kompanije Transport Malta svetske klase, zajedno sa razmišljanjem o inovacijama. Uz podršku tako sofisticiranog i tehnološki naprednog regulatora, i sa Maltom kao našom evropskom operativnom bazom, u dobroj smo poziciji da napredujemo u našim operacijama i počnemo da opslužujemo ključne rute širom Mediterana kasnije ove godine i nastavimo našu buduću ekspanziju kako bismo postigli naša misija da omogućimo isporuku istog dana za sve, svuda.” – rekao je Serhio Oliveira e Silva, izvršni direktor kompanije DRONAMICS.

O Transportu Malta

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo u okviru Transport Malte reguliše sve vazduhoplovne aktivnosti na Malti i član je ICAO, EASA, EUROCONTROL i ECAC. Direktorat za civilno vazduhoplovstvo osigurava da se malteška industrija vazdušnog saobraćaja, u svim svojim aspektima, nastavlja razvijati na bezbedan i efikasan način kako bi zadovoljila potrebe ostrva. Direktorat civilnog vazduhoplovstva ima niz odgovornosti i nudi niz usluga kako bi osigurao bezbednost onih koji su uključeni i regulisali sve prakse.

O DRONAMICS-u

DRONAMICS je vodeći proizvođač i operater velikih dronova dugog dometa napravljenih posebno za teret. Njegov vodeći Black Swan je u stanju da ponese 350 kg na udaljenosti do 2500 km / 1550 milja, što omogućava dostavu istog dana na veoma velike udaljenosti za različite industrije, od farmacije do hrane, od e-trgovine do rezervnih delova. Dizajniran imajući na umu efikasnost goriva, Black Swan može da radi na do 90% nižim emisijama u poređenju sa alternativnim načinima transporta, uključujući vazdušni transport.

Tim kompanije koji se brzo razvija uključuje neke od najboljih svetskih stručnjaka za vazduhoplovstvo i logistiku i dobitnik je brojnih nagrada za inovacije, uključujući IATA-inu nagradu za inovacije u dronovima. DRONAMICS je prvi IATA-in strateški partner za dronove širom sveta, a Evropska komisija ga je proglasila među 10 najboljih start-ap kompanija u EU i Africi.

izvor&foto: suasnews.com

Pročitajte i...