Dronamics dobija sertifikat za neutralnu emisiju ugljenika

Kompanija Dronamics je postigla CarbonNeutral sertifikaciju u skladu sa standardom CarbonNeutral Protocol.

Standard, koji je kreirao i njime upravlja Natural Capital Partners, postiže se izračunavanjem ugljeničnog otiska i svođenjem na nulu kroz kombinaciju internih mera efikasnosti, obnovljivih izvora energije i eksternih projekata smanjenja emisija.
Sertifikacija kompanije zasniva se na sopstvenim operativnim aktivnostima kompanije Dronamics, korišćenju energije, poslovnim putovanjima, odlaganju otpada kao i svim spoljnim aktivnostima.
Suosnivač i izvršni direktor Dronamics-a Svilen Rangelov rekao je: „Dobijanje CarbonNeutral sertifikata kompanije je više od priznanja, to je neophodno. Cargo industrija ima reputaciju zagađivača i to je nešto što želimo da rešimo kroz inovacije. Verujemo da možemo da budemo najefikasnije rešenje za mobilnost robe – brže, jeftinije i sa nižim emisijama.
Naša dugoročna strategija održivosti će videti da radimo sa Natural Capital Partners kako bismo održali transparentnost i odgovornost.”
Kompanija je takođe istakla da njen vlasnički dron Black Swan pokreće čiste i energetski efikasne tehnologije, sa 80-100% nižim emisijama u odnosu na druga prevozna sredstva.
Njegov sertifikovani motor radi na biogoriva kao i na sintetička goriva, stvarajući značajne uštede emisije ugljenika bez izazova električne tehnologije.

izvor&foto: aircargonews

Pročitajte i...