driveMybox prva digitalna platforma za prevoz kontejnera

Primer uspešnog start-up-a i inovacije u vidu digitalne platforme za prevoz kontejnera stiže nam iz Nemačke. Start-up driveMybox sa sedištem u Hamburgu teži postavljanju novih standarda sa svojom digitalnom platformom za kamione i digitalizacijom celokupnog procesa transporta. Nakon što se beta faza pokazala uspešnom, driveMybox sada je lansirala svoje digitalno all-in-one rešenje.

Start-up iz Hamburga želi postaviti nove standarde sa kamionskom platformom, jer se digitalizacija prometa kontejnerskih tereta danas uglavnom zasniva na izolovanim rešenjima i vremenski pomeranoj razmeni informacija, što rezultira gubitkom efikasnosti i skupim naporima za mnoge ručne zadatke.

Kombinacijom znanja, tehnologija zasnovanih na podacima i inovacija, digitalizujemo logistiku kontejnera budućnosti i uvek imamo na umu dodatnu vrednost za sve uključene “- naglašava suosnivač dr Leonard Heilig.

driveMybox GmbH želi da okupi klijente i dobavljače usluga, a takođe digitalizuje čitav proces transporta, od upita o cenama do raspolaganja do naplate. Onlajn rezervacije, dinamičke cene, praćenje uživo, automatska obrada plaćanja, direktna komunikacija i digitalni dokumenti treba da osiguraju fleksibilnost i transparentnost.

Digitalizacijom transportnog lanca kao sveobuhvatnim rešenjem, driveMybox sledi cilj optimalne organizacije transporta kontejnera i efikasne obrade naloga kako bi se izbegla prazna putovanja, beskorisno čekanje i netransparentnost. Samozaposlene kamiondžije i transportne kompanije takođe imaju koristi od jednostavne i brze obrade zasnovane na aplikacijama, bez papira. Start-up obećava brz i lak proces rezervacije; putem platforme je brzo i jednostavno. S druge strane, registrovani vozači dobijaju optimizovane naloge za transport putem push – poruke poslate direktno na pametni telefon.

Klijenti i pružaoci usluga prevoza našu platformu već veoma dobro prihvataju. To je prvenstveno zbog našeg poslovnog koncepta i široke funkcionalnosti platforme”, kaže suosnivač Aaron Spandehra.

Klijenti i dobavljači usluga mogu se besplatno registrovati na platformi. Od avgusta 2020. godine moguće je rezervisanje i obrada uvoza i izvoza na pretovarnim stanicama u Minhenu, Nirnbergu i Kornvestheimu.

izvor: trnas.info