DPD i britanski Post Office najavljuju partnerstvo za usluga „Click and Collect“

Novi sporazum između britanskog Post Office-a i međunarodne službe za dostavu paketa DPD –a, predviđaće isporuku paketa direktno u poslovnice Post Office-a. Usluga „Click and Collect“ (kupi online i preuzmi u prodavnici) početno će biti dostupna u oko 250 poštanskih ureda ovog meseca, pre nego što se pojavi u približno 1.500 filijala u Velikoj Britaniji uoči najvećeg božićnog perioda.

Kao rezultat dogovora, kupci koji kupuju putem Interneta imaće mogućnost da izaberu svoju lokalnu poštu kao mesto prikupljanja svojih paketa. DPD će zatim isporučiti pakete direktno u poštu, a poštar će obraditi narudžbine na šalteru.

Post Office je ranije imala ugovor samo sa Royal Mail Group-om, i to za preuzimanje paketa direktno u svojim filijalama. Međutim, sada su otvorili svoju mrežu za spoljne operatere, prvi put u svojoj 360-godišnjoj istoriji. U Post Office-u kažu da je njihovo partnerstvo s DPD-om daljnja demonstracija njegove „strategije za osiguranje buduće održivosti mreže, pružanje inovativne ponude potrošačima na brzo rastućem tržištu paketa i povećanje uspešnosti poštanskih službenika. ”

Između ostalog, obe strane ističu da će se ovim sporazumom smanjiti štetan uticaj na okoliku, ako se izbegne da se kombi vozila više puta zaustavljaju zbog dostave paketa, dok će istovremeno podstaći korisnike da se vrate pešice u svoju lokalnu glavnu ulicu.

*izvor: trans.info; foto: pixabay.com

Pročitajte i...