DP World’s WCS se širi na tržište konsultantskih usluga

Podružnica DP World-a World Crane Services (WCS) je nastala kao odgovor na potražnju tržišta za iskusnim, specijalizovanim savetima za operatere terminala, programere luka, lučke vlasti i vladinih agencija.

Stjuart Loton, novi generalni menadžer WCS Consultancy-a je rekao za Container News da je ideja za novu inicijativu nastala usled kontinuirane potražnje na tržištu i jaza na tržištu za konsultantske usluge, fokusirane na operacije terminala.

Iako postoji nekoliko velikih brendova konsultantskih firmi, one nemaju „iskustvo na terenu“, rekao je Loton.

Fokus novog projekta biće na pronalaženju praktičnih, prilagođenih rešenja za svakog kupca – bilo da se radi o početnim fazama planiranja luke ili prevazilaženju dugotrajnog problema efikasnosti na terminalu.

Početni fokus WCS Consultancy-a će biti na konsultantskim uslugama za operacije na moru, ali Loton je rekao da su nakon dijaloga i zahteva klijenata odlučili da prošire svoje buduće usluge, uključujući tradicionalne usluge podrške inženjeringu dostupne od WCS-a, savetuje o finansiranju terminala, usluga informacionih tehnologija (IT) koje podržava DP World i usluge otvorenog upravljanja.

Štaviše, iako konsultantske usluge pomorskog sektora nisu bile uključene u početne planove, očekuje se da će WCS Consultancy pružiti marketinške reklame, obuku osoblja, procenu projekta, upravljanje bezbednošću i usluge planiranja terminala za održivost.

Loton, koji je istakao da su prilagodljivost i fleksibilnost “prodajne tačke” novog projekta, rekao je da već postoje razgovori sa nekoliko klijenata iz različitih regiona širom sveta, potvrđujući razgovore sa firmama iz Indije i Bliskog istoka.

Loton je primetio da nova kompanija može da obezbedi rešenja po meri i prilagođene pakete za svoje klijente. „Ne postoje standardni paketi, što rezultira standardnim izveštajima i standardnim rezultatima“.

Loton je dodao da je primarni cilj WCS Consultancy-a da se u potpunosti uspostavi i rekongizira u prvoj godini rada, dok su njeni početni ciljevi korisnika manji lučki operateri i vlasti.

WCS Consultancy je otvoren za nova partnerstva i već je u razgovorima sa dve IT kompanije, specijalizovane za softver za upravljanje terminalima i softver za obuku inženjera.

„Cilj nam je da unapredimo našu sposobnost pružanja usluga kroz partnerstva“, istakao je Loton.

izvor&foto: container-news

Pročitajte i...