Dovoljno je reći Valentino Rosi

Valentino Rosi, jedan od najboljih i najpoznatijih sportista svih vremena, juče je i zvanično završio svoju 26-ogodišnju profesionalnu karijeru. Dodali bi, karijeru iz snova, protkanu sa 9 svetskih titula, 115 pobeda i 235 podijuma. Brojke od kojih se zavrti u glavi.

Ali, tu nije kraj. Valentino Rosi (Petronas Yamaha SRT) uvršten je u MotoGP kuću slavnih i sada je i zvanična MotoGP legenda, a devetostruki svetski šampion bio je iznenađen ovom počasti na FIM MotoGP ceremoniji dodele priznanja.

Emocionalni počasni krug nakon trke i doček heroja bili su samo početak ceremonije obeležavanja odlaska u legendu poznatog Valea, a koji su usledili nakon vikenda obojenog u žuto u čast čuvenog broja 46. Izvršni direktor Dorne Karmelo Espeleta uručio je Rosiju nagradu MotoGP™ Legend, slaveći 26 istorijskih sezona i zarobljenih srca širom sveta.

Italijan se tako pridružio dugačkoj listi velikana koji su postali MotoGP legende, a Rosi je tim povodom rekao: „Uvek sam razmišljao o ovom danu kao o noćnoj mori, jer je to kraj duge karijere i mislio sam da će to biti u Valensiji, ali na kraju sam mnogo uživao pa moram da se zahvalim svima, svi koji su radili sa mnom, ceo paddock, ostali vozači… bio je to nezaboravan dan i uživao sam. Bila je to duga karijera i uvek je bilo zadovoljstvo.”

Karmelo Ezpeleta, izvršni direktor Dorna Sports, takođe je izjavio: „Jedina stvar koju mogu da kažem Valeu je veliko hvala. Bilo je neverovatno, od 1997. u Maleziji, videli smo momka kako radi fantastične trke, ali koji je i veoma poseban iz toliko razloga. Tada smo počeli da razgovaramo sa njim i od tada, sve što smo radili zajedno, sa svima koji rade u MotoGP-u, bilo je neverovatno.“

Mi se takođe pridružujemo svim ljubiteljima Moto GP-a, uz jedno veliko HVALA, čoveku koji je zauvek promenio moto sport, utabao put nekim novim klincima, koji su već tu, i kojima je dao primer na delu kako se postaje šampion, ali pre svega kako se postaje čovek.

#GrazieVale

Evo podsećanja na jednu od najuzbudljivijih pobeda Valentina Rosija za veliku nagradu Argentine iz 2015. godine:

https://www.youtube.com/watch?v=7QmSofv9Syc

*izvor: motogp.com; foto: pixabay.com; video: youtube.com

Pročitajte i...