DHL Supply Chain širi svoju flotu mobilnih robota

Logistički gigant DHL Supply Chain najavio je da će potrošiti 15 miliona dolara na set mobilnih robota, koje razvija Boston Dynamics. U tu svrhu, biće potpisan trogodišnji ugovor sa dobavljačem, koji će ovog proleća početi sa instaliranjem uređaja pod nazivom Stretch robots.

Većina robota će biti isporučena u objekte DHL Supply Chain-a u Severnoj Americi.

Sektor transporta i logistike Deutsche Post DHL-a biće prvi komercijalni korisnik Stretch robota. Prema rečima portparola iz Vestervila (Ohajo DHL Supply Chain), kompanije sarađuju na projektu već nekoliko godina. Roboti su opremljeni omnidirekcionom mobilnom bazom, laganom rukom i hvataljkom, praktično svim karakteristikama za rukovanje različitim oblicima i veličinama kutija.

Nova tehnologija će se u početku koristiti za istovar kamionskih prikolica, navodi DHL Supply Chain. Investicija u robote deo je plana kompanije da investira 2 milijarde dolara u digitalizaciju lanaca snabdevanja do kraja 2030. godine, saopštio je DHL. Poznati logistički proglašen je sedmim najvećim provajderom samo u SAD, u 2020. godini, a nema sumnje da će sa ovom investicijom svoj status samo poboljšati.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...