DHL-ov lanac snabdevanja potpisuje prošireni ugovor sa Locus Robotics-om

DHL-ov lanac snabdevanja, vođa ugovorne logistike u okviru Deutsche Post DHL Group, najavljuje okvirni sporazum kojim se proširuje saradnja sa Locus Robotics-om. Početna ulaganja pokazala su se efikasnim u komercijalno skaliranim operacijama, a ovaj višemilionski sporazum poboljšaće DHL-ovu širu strategiju ubrzane digitalizacije. Do 2022. godine, planira se preuzimanje do 2.000 robota, i tada će postati ubedljivo najveći kupac kompanije Locus Robotics na svetu. Robotiuglavnom se koriste u e-trgovini ili potrošačkim skladištima da bi pomogli u odvajanju artikala i popunjavanju zaliha, povećavajući tako efikasnost i ubrzavajući procese isporuke.

Moramo biti u stanju da dosledno optimizujemo naše lance snabdevanja – roboti su veoma efikasni u tom pogledu“, kaže Markus Voss, globalni lanac snabdevanja CIO i COO DHL. „Do sada je više od 500 robota već u industrijskoj upotrebi u našim skladištima u SAD-u, Evropi i Velikoj Britaniji. Do kraja 2021. treba da se doda još 500 robota na ukupno više od 20 lokacija. Tehnologija je jasno dokazala svoju efikasnost i pouzdanost u savremenom skladištu. Već je identifikovano više lokacija sa konkretnim mapama za implementaciju preostalih robota, koje ćemo primeniti 2022. Međutim, ukupni potencijal robota u našim DHL-ovim skladištima je mnogo veći, tako da smo uvereni da ćemo ispuniti ciljeve koje smo postavili smo se postavili zajedno sa Locus Robotics.“

Dalja primena ovih robota jedan je korak u strategiji ubrzane digitalizacije DHL-ovog lanca snabdevanja. Roboti pomažu u smanjenju vremena provedenog na manevrisanju kolica kroz skladišta, smanjenju fizičkog opterećenja zaposlenih i povećanju efikasnosti. Roboti prikazuju slike robe koja se bira, izračunavaju optimalne rute navigacije i skraćuju potrebno vreme za obuku. Takođe, mogu se brzo integrisati u pejzaž skladišnog sistema putem DHL-ovog Robotics Hub-ovog lanca snabdevanja. Pored toga, tokom vršnih operativnih perioda, roboti pružaju optimalno rešenje za proširenje kapaciteta, jer možemo brzo da uvedemo više robota uz minimalan napor u vezi sa postojećom flotom.

Naše prošireno partnerstvo sa DHL-om odražava sve veću potražnju za digitalizacijom skladišta širom sveta kako bi se odgovorilo na izazove ispunjenja koji eksplodiraju danas“, rekao je Rick Faulk, izvršni direktor, Locus Robotics. „Locus je ponosan što je cenjeni tehnološki resurs koji pomaže DHL-u da ostvari svoju stratešku viziju digitalne transformacije.“

Novi trendovi su ubrzali uvođenje novih tehnologija i automatizacije u raznim industrijama, posebno u skladištima. Takođe je pokazalo kako mogu izgledati „lanci snabdevanja budućnosti“ i da se svet mora brzo prilagoditi novim izazovima. DHL-ov lanac snabdevanja neprestano procenjuje koje će primenjene tehnologije trajno ući u skladišta radi dalje optimizacije procesa. Pored ovih opipljivih robotskih rešenja, DHL-ov lanac snabdevanja oslanja se na softverska rešenja i kokpit rešenja koja u realnom vremenu mogu pružiti informacije o statusu globalne logističke mreže usluga svojih kupaca. Pristup grupi velikih podataka i primena algoritama i veštačke inteligencije pokazali su se kao „izmenjivač igara“ u globalnom planiranju lanca snabdevanja i biće dalje razvijani.

izvor&foto: logistics-manager

Pročitajte i...