DHL obeležava otvaranje 100.000. pristupne tačke u Evropi

DHL eCommerce je inaugurisao svoju 100.000. pristupnu tačku u Varšavi.

DHL-ove pristupne tačke uključuju mesta za preuzimanje, odlaganje i ormariće za pakete.

DHL-ova mreža se trenutno proteže na ukupno 28 zemalja širom Evrope i takođe koristi sinergije koje nastaju sa sestrinskim odeljenjima DHL Express i Post & Paket Deutschland.

Komentarišući ovu prekretnicu, Pablo Ciano, izvršni direktor DHL eCommerce-a, rekao je:

„Naš cilj u DHL e-trgovini je da našim klijentima pružimo pouzdane, pristupačne i održive usluge transporta e-trgovine. Okosnica za to je naša široka mreža, kojom upravljamo sami ili u saradnji sa partnerima, kao i naša digitalna stručnost i performanse. Poslujemo u jednom od najuzbudljivijih segmenata industrije, sa skoro neograničenim potencijalom rasta. Ako pravilno iskoristimo ovaj potencijal, možemo postići svoje ciljeve. Sada je vreme za ulaganje i rast.”

DHL dodaje da onlajn kupci sve više zahtevaju pouzdane, jeftine i održive opcije isporuke i vraćanja.

Ovo gledište je potkrepljeno nedavnom anketom potrošača DHL-a koja će biti objavljena sredinom septembra. U anketi, 24 odsto evropskih ispitanika je navelo da bi želelo da im se paketi isporuče na servisne tačke. Ovo je najveća vrednost na svetu. Poređenja radi, 11 odsto ispitanika u Aziji i Pacifiku želi ovu uslugu, 8,5 odsto u podsaharskoj Africi, 7,5 odsto u Severnoj Americi, 6,5 odsto na Bliskom istoku i severnoj Africi i u Latinskoj Americi od 6 odsto.

47 procenata ispitanih Evropljana veruje da bi se njihovo iskustvo kupovine poboljšalo kada bi u njihovoj oblasti bilo više opcija za isporuku, paketnih stanica i punktova. Poljska je ovde pionir: 55 procenata poljskih ispitanika bi radije preuzelo svoje pakete na Packstation-u ili u prodavnici. U tom kontekstu, nije iznenađujuće da, u evropskom poređenju, samo Nemačka ima gušću mrežu pristupnih tačaka od Poljske.

Pored toga, 70 odsto evropskih kupaca na mreži želi da bude u mogućnosti da promeni svoj način isporuke u poslednjem trenutku. Stoga je potreba za logističkim partnerom koji može da pokrije sve opcije isporuke i povrata veoma velika. DHL eCommerce je snažnije zastupljen u evropskim gradovima i konurbacijama sa velikom gustinom saobraćaja od gotovo bilo kog drugog provajdera logističkih usluga i na taj način nudi svojim klijentima fleksibilnost i doseg.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...