DHL lansirao digitalnu teretnu platformu Saloodo! globalno

Startup digitalna teretna platforma Saloodo! U saopštenju DHL-a, kompanija izveštava da je pokrenula digitalnu teretnu platformu Saloodo! Najavljeno je da je platforma sada spremna za globalni drumski transport tereta.

Pokrenut u Nemačkoj 2017. godine, intuitivna i korisnička platforma kontinuirano raste, ulazeći na nekoliko evropskih tržišta, kao i na Bliski Istok i Afriku pre svog najnovijeg objavljivanja.

Saloodo! je osnovan pre 4 godine. Od prvog dana cilj nam je da našim kupcima ponudimo stvarnu dodatnu vrednost i olakšamo život. Imajući ovo na umu, uvek smo sebi davali slobodu da razvijamo funkcije koje su bliske potrebe naših kupaca na različitim tržištima. Ali sada je bilo vreme da sve to povežemo na jednoj platformi kako bi kupci Saloodo! -a širom sveta mogli imati koristi od svih ovih napora “, komentarisao je Thomas Grunau, izvršni direktor Saloodo-a !.

Već radimo sa brojnim globalnim akterima. Ovi kupci imaju visok stepen digitalizacije i posluju širom sveta bez neometanih procesa. To kod njihovih dobavljača transporta i logistike često izgleda drugačije, što rezultira poremećajima u snabdevanju kompanija Uz globalnu platformu za digitalni drumski teretni saobraćaj, mi u Saloodo!-u možemo upravo ove procese učiniti efikasnijim i ekonomičnijim – širom sveta “, dodala je Anja Kappus, izvršni direktor kompanije Saloodo !.

Očekuje se da će globalno lansiranje digitalne platforme ne samo ujediniti tržišta, već i pružiti koristi razvijene u pojedinim regionima širom sveta. Nova funkcija koja se uvodi u bliskoj budućnosti uključuje mogućnost podnošenja ponuda za prevoz putem Whatsapp-a. Ako se pošiljalac složi s ponudom, dobavljač će biti obavešten i sve bitne informacije će automatski biti poslate.

Najava globalne ekspanzije predstavlja glavnu prekretnicu za četvorogodišnju platformu za digitalni drumski transport kompanije.

izvor: supplychaindigital.com

foto: dpdhl.com

Pročitajte i...