DHL-ov lanac snabdevanja uvodi MAKSAGV automatizovane viljuškare

DHL-ov lanac snabdevanja najavio je uvođenje 15 automatizovanih viljuškara u svoje skladišne operacije u Tajrefortu u Zapadnom Midlendsu.

Automatizovana vođena vozila (AGV) čine deo DHL-ovog poslovanja za velikog kupca u automobilskom sektoru, preuzimajući preuzimanje, odlaganje i dopunu proizvoda i praznih medija u skladištu.

Prema DHL-u, vozila smanjuju broj ručnih transfera paleta bez značajnih promena u infrastrukturi skladišta.

Štaviše, DHL je ​​saopštio da je izračunao da, uz rad 24/7, flota od desetak automatizovanih viljuškara može da podnese više od milion paleta godišnje u jednom objektu.

Robotski transporteri za zatvorene prostore rade na visini do 11,5 m – za koje se veruje da su u DHL-u prvi u logističkoj industriji – dostižući visoke skladišne regale za rukovanje nizom paleta, postolja i kaveza za otpad.

Bezbednosne karakteristike, uključujući detekciju prepreka lidarom i kamerom, senzore vrha branika i bočne šipke branika, sve su dizajnirane da minimiziraju interakciju sa ručnim kamionima koji rade u istom objektu.

Pored toga, viljuškari su potpuno integrisani sa Blue Yonder sistemom upravljanja skladištem i automatski se pune kada je to potrebno.

Simon Voodvard, šef odeljenja za ubrzane inovacije i digitalizaciju, DHL Supply Chain UK & Ireland, rekao je: „Robotika u zatvorenom prostoru ima potencijal da donese ogromne prednosti našim skladišnim okruženjima, i ovo nije izuzetak. Autonomni viljuškari se mogu bezbedno postaviti i odmah napraviti razliku, stvarajući kapacitet i povećavajući efikasnost. Oni nam takođe pomažu da upravljamo nedostatkom kvalifikovanih radnika u vreme kada se mučimo sa zapošljavanjem. Uzbuđujuće je to što već ubiremo plodove i sada planiramo da ubrzamo njihovo uvođenje sa još većim brojem koji će uslediti 2022.“

DHL je ​​saopštio da je sarađivao sa švedskim proizvođačem AGV MAKSAGV-a kako bi osigurao da je implementacija završena bez prekida za operacije tačno na vreme u skladištu.

Investicija takođe označava sledeći korak u strategiji ubrzane digitalizacije DHL-ovog lanca snabdevanja, koja nastoji da uvede inovativne tehnologije u korist svojih kupaca i kolega, dok istovremeno smanjuje karbonski otisak operacije.

izvor&foto: logisticsmanager.com

Pročitajte i...