DHL Freight otvara novi teretni terminal u Marseju

DHL Freight je otvorio novi teretni terminal u Marseju sa površinom od 3.204 m2. Ima 35 kapija i ukupnu površinu od 3.632m2. Novo logističko čvorište će ponuditi konsolidaciju i dekonsolidaciju LTL pošiljki (koje su male da popune ceo tovarni prostor kamiona, ali ne dovowno male da se otpremaju putem transportnog paketa).

„Zaista smo uzbuđeni što ćemo proširiti našu mrežu usluga drumskog transporta i modernizovati još jedno veoma važno čvorište na Mediteranu. U svetlu su sve veće potražnje za našim uslugama, od najveće je važnosti da učinimo sve da svojim klijentima ponudimo održiva, efikasna i pouzdana logistička rešenja. “, kaže Uve Brinks, izvršni direktor DHL Freight-a.

Povezujući kontinente Evrope i Afrike, terminal u Marseju će takođe iskoristiti svoje kapacitete da postane važna kapija u smerovima ka i iz Tunisa.

Fokusiran na održivo poslovanje i usklađenost sa računom za klimatsku energiju, DHL Freight je obezbedio da solarni paneli pokrivaju najmanje 30% površine krova.

Pored toga, operater paketa je nedavno uveo GoGreen Plus uslugu za smanjenje emisije CO2 za drumski transport ulaganjem u tehnologije sa niskim i nultim emisijama kao što su električna vozila i alternativna goriva.

*izvor: trans.info; foto: unsplash.com

Pročitajte i...