DHL Express lansira GoGreen Plus

DHL Express je najavio lansiranje GoGreen Plus, nove usluge koja će omogućiti korisnicima da smanje emisije ugljenika povezane sa njihovim pošiljkama korišćenjem održivog vazduhoplovnog goriva (SAF).

Ovo je prvi put za globalne ekspresne prevoznike i prvo će biti lansiran u Velikoj Britaniji, a ubrzo nakon toga u Italiji, Danskoj, Švedskoj, Kanadi, Australiji, Južnoj Africi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Počevši od ovog meseca, kupci sa sedištem u ovim zemljama imaće mogućnost da izaberu GoGreen Plus kada biraju svoju uslugu isporuke preko MyDHL+, platforme za isporuku i praćenje kompanije na mreži. Usluga je dizajnirana da bude potpuno fleksibilna jer se može odabrati za pojedinačne pošiljke.

GoGreen Plus će postati dostupan svim DHL Express korisnicima širom sveta u narednim mesecima, a kupcima će biti data prilika da prilagode smanjenje CO2e koje žele da postignu i količinu SAF-a koju koriste.

Nova GoGreen Plus usluga je omogućena nakon nedavne saradnje DHL-a sa bp-om i Neste-om u snabdevanju SAF-a DHL Express čvorištima širom sveta. Obnovljivi deo inovativnog goriva proizvodi se od otpadnih ulja. Takav SAF iz otpada i ostataka može da obezbedi smanjenje emisije gasova staklene bašte do 80% tokom svog životnog ciklusa u poređenju sa konvencionalnim mlaznim gorivom koje zamenjuje.

„Znamo da su naši kupci posvećeni smanjenju svog uticaja na životnu sredinu, pa je važno da im damo sredstva da to učine. Oduševljen sam što kupci sada mogu u potpunosti da iskoriste našu investiciju u SAF kako bi im omogućili da smanje emisije svojih pošiljki. SAF je trenutno primarni put za smanjenje emisija ugljenika u vazduhoplovstvu, tako da je ovo najefikasniji način da pomognemo našim klijentima da svoje lance snabdevanja učine održivijim“, rekao je Džon Pirson, izvršni direktor DHL Express-a.

Umetanje preko GoGreen Plus-a omogućava kupcima da smanje svoje emisije Scope 3, indirektne emisije gasova staklene bašte koje se javljaju u lancu vrednosti kompanije, uključujući transport i distribuciju nizvodno. Za razliku od inicijativa za kompenzaciju, GoGreen Plus (umetanje) smanjuje emisije u sektoru logistike i na taj način se može koristiti za dobrovoljno izveštavanje o emisijama DHL klijenata i prati filozofiju Ciljne inicijative zasnovane na nauci (SBTi).

Usluga GoGreen Plus deo je cilja održivosti Deutsche Post DHL Grupe da postigne neto nultu emisiju do 2050. Ona doprinosi privremenom cilju korišćenja 30 procenata SAF-a za sav vazdušni transport do 2030. U skladu sa svojom mapom puta održivosti, Deutsche Post DHL Grupa ima za cilj da ponudi zelenu alternativu za sve proizvode i usluge u svim divizijama.

izvor&foto: aircargoweek.com

Pročitajte i...