Deutsche Post DHL Group postiže rekordne rezultate

Deutsche Post DHL Group zatvorila je 2020. godinu sa rekordnim rezultatima. Na osnovu tih cifara, kompanija očekuje nastavak rasta dobiti i u 2021. godini. Prošle nedelje, Deutsche Post DHL Group objavila je svoje preliminarne rezultate za 2020. EBIT DHL Grupe (earnings before interest and tax/zarada pre kamata i poreza) porastao je na rekordnih 4,840 milijardi evra, što je znatno premašilo prognozu zarade od 4,1 do 4,4 milijarde evra za finansijsku 2020. godinu.

Prodaja u DHL grupi takođe je porasla za 5%, dostigavši 66,8 milijardi evra

Odlične performanse kompanije delimično se mogu pripisati rastu globalne e-trgovine. Slobodni novčani tok iznosio je približno 2,5 milijarde evra u finansijskoj 2020. godini. Generalno, DHL Grupa je uspela da znatno premaši rezultat iz prethodne godine za oko 1,6 milijardi evra. Pored toga, kompanija je uložila 3,0 milijarde evra u 2020. godini, premašujući bruto investicione prognoze.

”2020. godina bila je izuzetna: uprkos brojnim izazovima uspeli smo da postignemo rekordni rezultat. Naša strategija i poslovni model pokazali su se otpornim – čak i u turbulentnim vremenima za globalnu ekonomiju “, komentariše Frank Appel, izvršni direktor Deutsche Post DHL Group

Investicija od 350 miliona funti: DHL UK udružuje se sa Marsom za izgradnju skladišta

Pored gore pomenutih finansijskih rezultata, DHL je ​​upravo objavio da se kompanija udružila sa Marsom za izgradnju dva skladišna objekta u Velikoj Britaniji. Cilj projekta je uklanjanje milion milja sa puteva, kažu u DHL-u.

Nova skladišta u Midlandsu i Istočnom Londonu, koja će biti izgrađena po ceni od 350 miliona funti, projektovana su sa aspekta održivosti. Nova postrojenja trebalo bi da smanje Marsov izlazni logistički ugljenični otisak u Velikoj Britaniji za 7,7%, što je milion milja godišnje.

Delimično depoi na solarni pogon, „East Midlands Gateway“ i „London Thames Gateway“, biće operativni na proleće 2022. i 2023. godine.

Objekti će imati kombinovanu kvadratnu površinu od preko milion stopa i obojica će imati vrhunske objekte visokog zaliva koji uključuju inovativno automatizovano skladište paleta.

izvor: trans.info

Foto di Alexander Gresbek da Pixabay

Pročitajte i...