Dennis Eagle lansira drugu konfiguraciju potpuno električnog vozila za prikupljanje

Dennis Eagle je lansirao novi model potpuno električnog vozila za prikupljanje eCollect. Ovo je druga konfiguracija eRCV-a prva je lansirana 2020.

Kompanija je odabrala 4×2 model od 18 tona kao sledeći eCollect kako bi zadovoljila potražnju za malim RCV sa nultom emisijom, pogodnim za sakupljanje u urbanim sredinama sa ograničenim pristupom.

4×2 eCollect je manja verzija originalnog 6×2, ali ima karoseriju od 10m³ koja može da nosi 4,8 tona – isto kao i njegov dizel ekvivalent. I kao i 6×2, ima šasiju uskog koloseka koja obezbeđuje idealno manevrisanje.

Vozilo je opremljeno sa tri baterije umesto pet, koje su pažljivo izbalansirane kako bi se optimizovalo opterećenje, sa jednim centralnim i jednim paketom na svakoj strani vozila.

Zajedno, baterije obezbeđuju sabirnom vozilu snagu od 180 kW, dovoljno za ceo dan rada u tipičnom dvosmjenskom krugu. I dalje ima isti električni pogon od 200 kW kao originalni eCollect.

Kabina je takođe isti model Elite 6, sa dovoljno mesta za vozača i do tri člana posade. A, eRCV je fabrički opremljen DE-Connect telematskim sistemom.

Kao i kod varijante 6×2, ovaj model zahteva vanbrodski punjač koji proizvodi najmanje 600v DC preko CCS2 veze. Međutim, sa samo tri baterije, znatno se brže puni, jer je potrebno samo 3,5 sata da se potpuno napuni nakon što se počne sa oko 15 procenata preostalog punjenja.

Prvi 4×2 eCollect je isproban u Kensingtonu i Čelsiju, gde je vozilo stavljeno na rad u raznim rundama.

Kamion za sakupljanje se vratio u depo nakon dvostruke smene sa tipično 30 do 35 procenata preostalog punjenja. Priroda rundi koje je pokrivao je značila da putuje samo oko 35 milja dnevno, ali u praksi će to biti tipično za urbane runde za koje se koristi 4×2 eCollect.

Novi eCollect je dokazao da završava svoje runde brže od uporedivih dizel vozila. Ovo je uglavnom zbog boljeg ubrzanja koje ima sa mesta. Imajući u vidu stop-start prirodu sakupljanja otpada, ovo nije važno samo za operativnu efikasnost već i za pomoć protoku saobraćaja.

eRCV je takođe mnogo tiši i izaziva manje uznemiravanja svima u blizini. To znači da se može koristiti na lokacijama osetljivim na buku.

„Novi 4×2 eCollect je čvrsto zasnovan na originalnom 6×2“, kaže menadžer prodaje i marketinga Denisa Eagle Lee Rovland. „To je slično vozilo sa manjim otiskom – vrlo malo se promenilo osim veličine.

„Ali to je veoma značajan razvoj za naše kupce. Izabrali smo sledeći eCollect model da bude 4×2 jer mnoga mesta gde će se vozilo ove veličine koristiti imaju probleme sa kvalitetom vazduha koje naši kupci tretiraju kao prioritet.”

izvor&foto: recyclingproductnews

Pročitajte i...