Dell pokreće inovacije u svetu 5G

Odnos kompanije Dell Technologies sa T-Mobile-om najavljuje put za još snažniju 5G budućnost.

Dell Technologies korača u dinamičnu, kolaborativnu budućnost 5G, jer nastavlja da se kreće dalje od svoje tradicionalne uloge dobavljača IT preduzeća

Kompanija je sada uspostavljeni strateški partner brojnim telekom kompanijama, pomažući im da modernizuju svoje mreže, ali i da ih unovče, generišući nove tokove prihoda.

Jedan od kupaca kompanije Dell je T-Mobile, sa kojim je već dugi niz godina u vezi sa inovacijama.

Istorijski gledano, Dell-ov fokus je bio na podršci T-Mobile-ovim IT i mrežnim zahtevima, kroz svoja rešenja za skladištenje, servere i klijente.

„Ali sada smo uzdigli naše strateško partnerstvo iznad ovoga“, kaže Dellov lider globalne prodaje Telco, Skot Koen, koji pomaže prodajnim timovima da prodaju mrežnu infrastrukturu telekom provajderima od početka 2000. godine.

„Sada sarađujemo i na monetizaciji 5G na tržištu, kao i na mrežnim inovacijama“, dodaje Koen.

Ključna među njima je Laboratorija za inovacije 5G, koja je pokrenuta početkom januara 2022. Time su Dell i T-Mobile postali partneri da otključaju 5G mogućnosti za preduzeća i potrošače.

„5G ima sposobnost da promeni svet“, kaže Koen. „Ali slučajevi upotrebe većeg propusnog opsega, manjeg kašnjenja i interneta stvari tek treba da se isprazne. Laboratorija za inovacije 5G će ubrzati ovu inovaciju.”

Sa prelaskom sa 4G (zatvorene arhitekture) na 5G (otvorena arhitektura), Dell je u dobroj poziciji da primeni svoje 5G znanje na širem tržištu telekomunikacija.

„Mi smo kompanija vredna 100 milijardi dolara sa 165.000 zaposlenih“, kaže Koen. „Da bi se ova transformacija dogodila, potreban je posao sa obimom i posvećenošću da uđe u ekosistem.

„Dell je jedna od retkih kompanija na globalnom nivou koja može efikasno da odigra ovu ulogu. Mi upravljamo jednim od najvećih svetskih lanaca snabdevanja i naša tehnologija je sveprisutna u preduzećima. Tržište se približava našim osnovnim kompetencijama i mi planiramo da odgovorimo.”

Kao kompanija koju predvodi osnivač, Dell joj daje dalju prednost u odnosu na konkurente, ističe Koen.

„Ova transformacija će zahtevati stabilnost i dugoročnu posvećenost. Majkl Del je izvršni direktor i predsednik, i ispuniće našu posvećenost 5G. U drugim kompanijama će se promeniti rukovodstvo, a samim tim i korporativni prioriteti. Mi smo u tome na duge staze.”

Dugoročni period je najmanje deset godina, što je investicioni ciklus na koji se Majkl Del obavezao. Koen kaže da će izvršni direktor Della „poduzeti sva sredstva kako bi omogućio i ubrzao ovaj proces transformacije“.

Među Dellovim planovima za buduću 5G telekom saradnju su:

  1. Posvećenost uspostavljanju otvorenog ekosistema.
  2. Ubrzanje telekomunikacijskih inovacija kroz IT i mrežne transformacije.
  3. Ostvarivanje rasta prihoda od 5G radeći sa telekom provajderima, a ne u konkurenciji sa njima.

Što se tiče njegovog tekućeg odnosa sa T-Mobileom, Cohen kaže da je „nebo granica“ onoga što kompanije mogu postići zajedno.

„S obzirom na naš zajednički apetit da poremetimo, mislim da velike stvari čekaju u svim aspektima našeg partnerstva, uključujući IT, mrežu i rubove.“

izvor&foto: supplychaindigital.com

Pročitajte i...