DB Schenker naručuje svoja prva vozila na vodonik od Hylane-a

Logistički gigant DB Schenker naručio je svoja vozila na vodonik, vozila sa gorivnim ćelijama od Hylane. Prvi od kamiona nedavno je predstavljen u DB Schenker bojama u Holandiji.

Pišući o narudžbini na LinkedIn-u, DB Schenker je govorio o poseti kompaniji vozila na vodonik u Groningenu.

U natpisu uz video snimak kompanije, DB Schenker je rekao da sa ponosom objavljuje da je naručio prva električna vozila sa pogonom na vodonik. Planirano je da vozila budu puštena u rad do početka 2023. godine.

Kompanija je napisala da je bilo „inspirativno“ videti prvi kamion sa svojim brendom i provozati se njime.

Komentarišući najavu, Helmut Schveighofer, izvršni direktor DB Schenker Europe, rekao je:

„Zahvalan sam što vidim napredak koji sada ostvarujemo u testiranju vozila na vodonik za linijski transport, što će biti važan korak na našem putu ka drumskom transportu bez ugljenika.“

Volfgang Janda, izvršni potpredsednik, šef upravljanja mrežom i linijskim transportom u DB Schenker, dodao je:

„Pored koncepta iznajmljivanja, cilj saradnje je razvoj kombinacije izmenjiva karoserija-kamion-prikolica koja nosi naš standardni tip zamene karoserije dužine 7.820 mm. Ovo je novo na tržištu i omogućava nam dekarbonizaciju naše mreže kopnenog transporta bez gubitka efikasnosti.”

Hylane je takođe otkrio više o svom partnerstvu sa DB Schenkerom na sopstvenoj LinkedIn stranici.

Prema Hylane-u, DB Schenker će prvenstveno koristiti kamione za duga putovanja. Ovo je, naravno, zbog činjenice da kamioni na vodonik imaju prednost u odnosu na čiste električne ekvivalente u ovoj oblasti.

Sara Šifer, generalni direktor Hylane, takođe je prokomentarisala vest, dodajući:

„Ponosni smo što podržavamo pionirski rad DB Schenker-a sa našim kamionima. Partnerstvo sa DB Schenkerom pokazuje da Hilane ispunjava visoke zahteve koje vodeće kompanije postavljaju u pogledu održivog transporta. Zajedno ćemo nastaviti da radimo na promovisanju upotrebe kamiona na vodonik u Evropi.”

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...