Dalby Maskin, kamenolom i lokacija za reciklažu u Švedskoj štedi 100.000 EUR + godišnje na troškovima goriva

Volvo Penta testira motore u partnerstvu sa Dalby Maskin-om na lokaciji kupca u Uppsali u Švedskoj od 2010. godine. Ono što je započeto kao dvogodišnji projekat terenskog ispitivanja motora Stage 3B u drobilici kamena, ubrzo se proširio na zahtev od Dalby Maskin-a da bi ojačao njihove druge drobilice, kao i ispitivanje faza IV i V u drobilicama i situ.

Dalby Maskin rekao je da prebacivanjem svoje četiri drobilice i sita na motore Volvo Penta uštedeo više od 100.000 evra godišnje na troškovima goriva(ušteda je do 20 litara goriva po satu).

Nakon što smo videli kako je motor bio pouzdan i štedljiv tokom ispitivanja na terenu, znali smo da ima finansijskog smisla ojačati druge drobilice i preći sa motora konkurenta na model Volvo Penta“, rekao je Jesper Sundstrom, operativni menadžer u Dalby Maskin-u.

Volvo Penta je imala nekoliko sjajnih ideja o tome kako smanjiti potrošnju goriva, buku i okretaje u minuti sa manjim motorom, a da istovremeno postigne potrebne performanse – i bili su u pravu. Prešli smo sa 15-litarskog motora na motor od 13 litara Volvo Penta. Od promene, smanjili smo potrošnju goriva do 20 litara na sat (l / h). Ranije je servisni interval bio 250 sati, ali sada imamo interval od 1000 sati između zamene ulja. A zahvaljujući nižim obrtajima motora i manjoj zapremini motora, ne moramo toliko često da menjamo vazdušni filter. U roku od nekoliko godina motori se sami isplaćaju – tako da postoji dobar poslovni slučaj.“

Dalby Maskin upravlja kamenolomima i recikliranjem. Porodična kompanija proizvodi i prodaje proizvode za drobljenje kamena, betona i asfalta, kao i drveta i recikliranih materijala.

Volvo Penta izvodi terenska ispitivanja u kamenolomu, ali postoje i motori Volvo Penta koji pokreću mašine, poput drvnih testera, i na reciklažnoj strani posla. Ukupno kompanija poseduje oko 25 mašina.

Volvo Penta je tokom poslednjih deset godina testirao sedam motora sa Dalby Maskin-om. Tokom ovog vremena, kompanija je takođe kupila motore Volvo Penta da bi ojačala ostalu opremu na lokaciji.

Trenutno, Volvo Penta testira dva motora u kamenolomu: aD13 Stage V, koji pokreće Metso drobilicu, i D5 Stage V, koji napaja sito. Testiranje je započelo na D13 2017. godine i do sada je postiglo oko 7.000 sati.

Sito je prvobitno obnovljeno 2015. godine, prelazeći sa konkurentskog motora na Volvo Penta D8 Stage III. U 2017. godini ovo je promenjeno u D8 Stage V, a prošle godine je zamenjeno D5 Stage V – koji je već imao oko 2.000 sati.

Promenili smo veličinu motora da bismo videli razliku između D5 u odnosu na D8, jer smo mislili da je mašina prekomerna za primenu i radno opterećenje“, objasnio je Andreas Niman, menadžer za terenski test i upravljanje podacima u Volvo Penti. „Takođe smo promenili hidraulične pumpe kako bismo mogli da smanjimo broj obrtaja sa 1.900 na 990. Ovim promenama uspeli smo da smanjimo potrošnju goriva sa 11,6 l / h na 7,5 l / h. Ovo je značajno smanjenje koje kupcu štedi mnogo novca, bolje je za životnu sredinu i ne ugrožava performanse. Zbog toga radimo sa kupcima kako bismo pronašli motor odgovarajuće veličine za njihovu primenu i upotrebu, kako bismo maksimizirali efikasnost goriva i produženje rada.“

izvor&foto: bulkmaterialsinternational