DAF Trucks će predstaviti nove električne modele na sajmu Solutrans u Lionu

DAF Trucks će predstaviti svoju novu generaciju DAF XB serije, koja uključuje kamione u klasi od 7,5 do 19 tona, na sajmu Solutrans u Lionu.

Događaj se održava od 21. do 25. novembra. Fokus ovog lansiranja je 12-tonski XB Electric, koji označava evropski debi 12-tonskog električnog gradskog distributivnog kamiona.

Izložbi u Hali 5 pridružuju se XD Electric za regionalnu distribuciju bez emisija, XFC dizajniran za građevinske aplikacije i XG⁺, koji predstavlja vrhunski model u DAF-ovoj seriji kamiona.

Nova generacija DAF XB serije, koja uključuje kamione u klasi od 7,5 do 19 tona, daje prednost sintezi ekološke svesti sa efikasnošću, bezbednošću i udobnošću. Ovo izdanje se nadograđuje na DAF-ov postojeći asortiman proizvoda, zadržavajući fokus na održivosti i ekološkoj odgovornosti.

Serija DAF XB, uključujući XFC građevinski kamion, pruža niz visoko efikasnih električnih vozila sa nultom emisijom, dostupnih u varijantama od 12, 16 i 19 tona. Ova vozila imaju za cilj da podrže transportne kompanije u njihovom prelasku na drumski transport sa nultom emisijom i pozicioniraju se kao merila u održivoj gradskoj distribuciji.

DAF, kao prvi evropski proizvođač kamiona koji je predstavio asortiman električnih kamiona na baterije, predstavlja svoj kompletan asortiman XB Electric modela sa nultom emisijom na Solutransu. XB Electric od 12 tona, pogodan za gradsku distribuciju sa nultom emisijom, nudi različite opcije međuosovinskog razmaka i dostupan je u konfiguracijama od 16 i 19 tona za aplikacije koje zahtevaju veću nosivost. Električni motor obezbeđuje 120 ili 190 kW nominalne snage, a baterije visoke gustine energije omogućavaju domete do 350 kilometara uz ultra tih rad i nultu emisiju.

XD Electric, dizajniran za regionalnu i nacionalnu distribuciju nulte emisije. Pokreću ga PACCAR EX-D1 ili PACCAR EX-D2 e-motori sa permanentnim magnetom, nudi raspon izlaznih snaga od 170 kW/230 KS do 350 kW/480 KS. XD Electric može postići domete nulte emisije od preko 500 kilometara i impresivnih 1.000 kilometara dnevno kroz strateško upravljanje vozilom i punjenjem.

XFC, služi za profesionalne i građevinske aplikacije, dostupan sa jednim ili dvostrukim pogonom. Opremljen PACCAR MX-11 ili MX-13 motorima, XFC se može pohvaliti velikom nosivošću, malom masom praznog vozila, velikim pristupnim uglom i visokim klirensom od tla. Dostupan je u konfiguracijama osovina 4×2, 6×4 i 8×4.

Vodeći model serije DAF kamiona nove generacije, XG+, predstavlja budućnost kamiona za velike udaljenosti, koristeći prednosti novih evropskih propisa o masama i dimenzijama. Svojim aerodinamičnim dizajnom daje prednost potrošnji goriva, a njegova prostrana unutrašnjost pruža udobnost vozaču bez premca.

DAF takođe ističe svoju sveobuhvatnu paletu usluga u Solutransu, uključujući konkurentne PACCAR finansijske usluge i DAF MultiSupport ugovore za popravku i održavanje po meri. Podržavajući klijente koji prelaze na drumski transport sa nultom emisijom, DAF nudi različita rešenja za punjenje kroz PACCAR delove, zajedno sa savetima o planiranju ruta i posvećenom obuci vozača.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...